Voors en tegens van het webhosting voor gegevensopslag

Wanneer u back-up van belangrijke gegevens wilt, hebt u een aantal verschillende opties. Beschrijfbare optische drives, flash drives en externe harde schijven kunnen u eenvoudige backups maken, maar het nog steeds kwetsbaar voor brand of natuurrampen back-upgegevens op te slaan in uw huis verlaat. De groei van snelle internetverbindingen heeft geleid tot een nieuwe opslagoptie voor veel gebruikers, met behulp van een Web-gebaseerde dienst voor externe gegevensopslag. Deze methode biedt bepaalde voordelen ten opzichte van back-up van uw eigen bestanden thuis, maar er zijn ook nadelen aan het overwegen.

Hoe het werkt

Er zijn vele verschillende types van online opslagsystemen. De eenvoudigste typen functie zoals Web hosting accounts, vergen u voor uploaden en downloaden van uw bestanden via FTP of een andere interface beheren. Andere diensten zijn voorzien van automatische synchronisatie, zodat u bestanden eenvoudig in aangewezen mappen kopiƫren kunt en het systeem zal automatisch een back-tot de Web-gebaseerde servers. De meest geavanceerde Web-opslagsystemen zal periodiek opnieuw de bestanden kopiƫren, het verstrekken van up-to-date back-ups in het geval dat u de lokale gegevensverlies lijden.

Voordelen

Het grootste voordeel van de opslag van de gegevens van het Web is dat het biedt u veilige, off-site back-ups van belangrijke gegevens die een lokale ramp zal overleven. Veel van deze systemen ook kunnen synchroniseren van bestanden tussen computers, zodat u belangrijke documenten online opslaan en samen met hen uit waar u zich aanmeldt. Online Web opslag gedeeld tussen meerdere gebruikers kan handig zijn voor collega's die telecommute, waardoor snelle, veilige en gemakkelijk bestanden delen tussen collega's zelfs wanneer duizenden mijlen uit elkaar.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van Web gebaseerde gegevensopslag is dat er een actieve verbinding met het Internet te gebruiken. Als uw verbinding, voor welke reden wegvalt, verliest u toegang tot uw bestanden. Bovendien, deze diensten zijn niet vrij en kunnen een aanzienlijk bedrag per maand kosten als u wilt opslaan van grote bestanden of het vereisen van regelmatig back-ups. U moet ook ervoor zorgen dat uw wachtwoorden naar deze online services veilig, zijn omdat iedereen met de juiste referenties beschikt toegang krijgen uw bestanden online zonder uw toestemming tot kan.

Bottom Line

Voor de beste bescherming mogelijk voor uw belangrijke bestanden, kunt u overwegen zowel on-site back-ups en een oplossing voor externe gegevensopslag. Web gebaseerde opslagoplossingen bieden een veilig onderkomen voor uw belangrijke documenten en lokale back-ups kunnen bieden handige toegang tot uw bestanden in het geval van een stroomonderbreking van het internet. De meer plaatsen slaan u uw belangrijke bestanden, hoe beter de kansen dat ze een catastrofe zal overleven.