Voordelen van Z-Wave technologie

Voordelen van Z-Wave technologie


Z-Wave is een draadloos communicatiesysteem dat een netwerk tussen home-elektronica, toestellen en een centrale controle-apparaat vormt. Lage-aangedreven radio golven kunt, Z-Wave technologie u voor het automatiseren van de activiteiten van de aangesloten en compatibele apparaten om controle van binnenlandse elektronische functies zoals de tijden en de voorwaarden van de thermostaat instellingen, lichten of venster tinten.

Draadloos besturen

Omdat de Z-Wave is draadloos, het heeft een voordeel ten opzichte van soortgelijke automatiseringssystemen die afhankelijk zijn van de elektrische bedrading van uw huis te bedienen. Systemen die gebruikmaken van elektrische bedrading Verbind met uw huis's neutraal draad via een stopcontact, wat betekent dat oudere huizen zonder een neutraal draad niet compatibel zijn met dergelijke systemen. Omdat de Z-Wave omzeilt de behoefte aan draden, werkt het in elk huis ongeacht haar leeftijd of conditie van de bedrading. Het kost ook minder dan hard-wired systemen. Ten slotte kunt u ook een draadloze gateway-apparaat aansluit op uw breedband thuisnetwerk om externe toegang tot het systeem van buiten het huis.

Opname/veiligheid

Vele malen, kan een individueel draadloos systeem hebben één van 256 encryptie codes aan toegewezen, waardoor het mogelijk is om een afstandsbediening van het ene systeem gebruiken voor toegang tot een ander systeem gebouwd door dezelfde fabrikant, volgens ZwaveWorld.com. Met Z-Wave technologie, echter draagt elke primaire domeincontroller een unieke code--betekenis, het beschermt elk bestuurd apparaat in uw huis van de interferentie van andere Z-Wave controllers. Een controller kunt u een unieke woning code en apparaat-adres, in een proces dat bekend staat als integratie toewijzen. Als u een apparaat, hebt u fysieke toegang tot het apparaat en de primaire controller; een andere controller niet kan omvatten een apparaat in uw huis zonder uw toestemming.

Energiebesparing

Z-Wave technologie bespaart energie op verschillende manieren. Een thermostaat kunt wijzigen van de instellingen op basis van opdrachten van daglicht sensoren opgenomen door dezelfde controller. De controller kunt ook plannen verlichting en apparaten uit te schakelen in bepaalde delen van het huis op momenten dat ze niet gebruikt worden. Afhankelijk van de toestellen en apparaten gekoppeld in een systeem, kunnen de besparingen oplopen op een elektrische factuur.

Compatability en beschikbaarheid

Het relatief lage stroomverbruik van de Z-Wave technologie kan integreren in veel apparaten die anders niet de mogelijkheid om macht draadloze communicatie zou kunnen hebben. Dit geldt met name voor batterij-aangedreven apparaten zoals afstandsbedieningen, veiligheid sensoren en rookalarm. De technologie maakt het ook mogelijk een huiseigenaar uit te breiden en meer apparaten omvatten na verloop van tijd.

Weerstand tegen inmenging

Z-Wave technologie werkt op een lagere frequentie dan de meeste andere draadloze apparaten. Actief is in de 900 MHz-band, Z-Wave-apparaten om interferentie te voorkomen van draadloze netwerken, draadloze telefoons en andere elektronica die gebruikmaken van de gemeenschappelijkere 2,4 GHz-frequenties.