Voordelen & nadelen van P2P bestanden delen

Voordelen & nadelen van P2P bestanden delen


Peer-to-peer (P2P) communicatie is een hoeksteen van de file sharing gemeenschap jarenlang geweest. Met behulp van enkele van de vele P2P diensten beschikbaar kan gebruikers vrij grote bestanden downloaden, in kleine stukjes, van veel verschillende mensen, en doen dus sneller dan vanuit één bron. Maar zoals veel dingen, er zijn voors en tegens op P2P bestandsdeling; onderzoek is noodzakelijk voordat het deel te nemen in deze Gemeenschap van hoge-snelheid data-overdracht.

Snelheid

Omdat de informatie wordt verzameld uit verschillende bronnen, is de P2P file sharing applicatie in staat om informatie te downloaden in parallel (tegelijkertijd) uit die veel verschillende bronnen, die het downloaden proces versnelt. Ook is de informatie gehakt in kleine delen op de locaties van verschillende bron, zodat de gegevens kan worden overgedragen op veel hogere tarieven. Wanneer meerdere computers (peers) alle van de dezelfde informatie in een P2P netwerk delen zijn, grotere bestanden gedownload sneller dan het gebruik van een centrale locatie.

Meer informatie is beschikbaar

Aangezien een P2P-netwerk uit meerdere computers alle delen van de informatie opgeslagen op hen bestaat, is de database van de beschikbare informatie veel meer enorm dan een gemiddelde zoekopdracht motor. De zoekopdrachten die zijn uitgevoerd met hen zal dus veel uitgebreider. De mogelijkheid om minder bekende informatie of gegevens te vinden is ook groter bij het gebruik van een P2P-netwerk. Er is een redundantie die is ingebouwd in de netwerk-query waarmee de zoektermen meer langer dan een gewone zoekmachine, wat betekent dat de voorwaarden meer resultaten worden behandeld.

Langzaam browsen snelheid

Terwijl aangesloten op een P2P-netwerk, zal er een merkbare afname van de netwerksnelheid terwijl op uw computer. Uw surfen op het Internet en andere randapparaten die een internetverbinding beschikt vereisen, zal afnemen in snelheid, omdat het downloaden van gegevens neemt opwaarts alot van bandbreedte. Zolang uw P2P toepassing open is, zal het worden verbruikt bandbreedte gegevens downloaden of delen (loting) netwerk met andere gebruikers die toegang nodig tot de bestanden die u in het bezit.

Veiligheid

Aangezien het downloaden van gegevens met behulp van een P2P-netwerk is open, waarmee iedereen om deel te nemen, er is een grote risicofactor met betrekking tot veiligheid. Alle inhoud wordt gedownload rechtstreeks vanaf andere personen computers, waardoor P2P netwerken opent een gat waarin kwaadwillende personen uw computer kunnen invoeren. Dit is een van de grootste problemen met P2P netwerken, en is de reden waarom u uiterste voorzichtigheid moeten bij het downloaden van gegevens van personen die je niet kent, en installeren security suites om uw computer te beveiligen tegen eventuele aanvallen.