Voordelen & nadelen van Network Data Base Management Systems

Voordelen & nadelen van Network Data Base Management Systems


Databases worden veel gebruikt in de zakelijke wereld, van de kleinste startende bedrijven tot de grootste multinationals. Er zijn een aantal voor- en nadelen om die databases op een bedrijfsnetwerk, en databasebeheerders moeten wegen de voordelen en nadelen van netwerk data base management systems alvorens een besluit te nemen over de vraag of voor de implementatie van deze populaire aanpak.

Gemakkelijke toegankelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van het houden van de database op het bedrijfsnetwerk is dat netwerkgebruikers updates in de gegevens aanbrengen zullen wanneer zij kiezen. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers van verschillende afdelingen aan het bijwerken van de gegevens op de vlieg, en dit is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de informatie in de database up-to-date wordt gehouden.

Het aanbrengen van wijzigingen

De database in het bedrijfsnetwerk houden ook gemakkelijker voor databasebeheerders om wijzigingen in de onderliggende tabellen van de database. De tabellen zijn het hart van een database, en het is belangrijk dat deze tabellen bevatten alle velden die gebruikers nodig hebben. Vaak, kunnen gebruikers die behoefte aan een extra velden zal ontdekken, nadat de database in de plaats is, en dat de onderliggende tabellen worden bijgewerkt door de databasebeheerders vereist. Als de database op het bedrijfsnetwerk bevindt zich, zal deze databasebeheerders kunnen toegang krijgen tot de tabellen in de database en het toevoegen van de nieuwe velden die nodig zijn. Als de database op een standalone werkstation bevindt zich, zal de beheerder van de database hebben om te reizen naar dat werkstation te maken van eventuele wijzigingen en updates.

Moeilijk beveiliging

Een mogelijk nadeel van het plaatsen van de database is de moeilijkheid van de sterke beveiliging. Er zijn een aantal beveiligingsfuncties die zijn ingebouwd in een databaseprogramma zoals Microsoft Access en SQL, maar deze beveiligingsfuncties kunnen invloed hebben op de toegankelijkheid en bruikbaarheid als goed. Maar tenzij strenge beveiliging is geïmplementeerd, een gebruiker per ongeluk de database in een toestand die voorkomt dat andere gebruikers met behulp van het kon plaatsen. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een tabel, formulier of rapport in de ontwerpweergave opent, andere gebruikers kunnen niet openen van de database of wijzigingen in aanbrengen totdat die tabel, het formulier of het rapport wordt gesloten.