Voordelen & nadelen van het gebruik van een microfoonEr bestaan verschillende soorten microfoons voor vele verschillende doeleinden, en elk heeft zijn bepaalde voordelen en nadelen afhankelijk van het beoogde gebruik evenals de behoeften en eigenaardigheden van de gebruiker. Microfoons geluidsgolven absorberen en omzetten in elektrische impulsen, die allemaal een kenmerkende patroon volgens het geluid geabsorbeerd. Deze elektrische impulsen worden vervolgens versterkt en output via luidsprekers.

Gesproken opdracht

Stem opdracht of toespraak erkenning microfoons zijn een waardevol instrument voor mensen met een handicap. Elk van de vele soorten microfoon die beschikbaar zijn voor dit doel heeft zijn eigen voors en tegens. Bijvoorbeeld, betekent het gebruik van een hoofdtelefoon met microfoon de afstand tussen de microfoon en de mond constant blijft, maar de kabels ook beperken de gebruiker van de beweging. USB-microfoons in staat stellen het gebruik van een microfoon zonder de noodzaak voor een geluidskaart, maar ze vereisen USB-poorten. Handheld microfoons omvatten prestatiegebonden knoppen waarmee de gebruiker te wijzigen van de instellingen gemakkelijk, maar ook bezetten zij de handen van de gebruiker.

Prestaties

De belangrijkste keuze impliceert met microfoons gebruikt voor voorstellingen zoals muzikale groepen of theatershows en musicals, of te gaan draadloze of hebben een microfoon met kabel. Draadloze microfoons kunnen bewegingsvrijheid voor artiesten, zowel rond het werkgebied en met hun handen. Ze soms hebben beperkte bereik, echter, en kunnen bezwijken voor interferentie van andere bronnen. Ze ook verminderen de kans op struikelen op kabels in een gebied met beperkte prestaties maar kunnen hebben een beperkte levensduur, dus verbieden hun geschiktheid voor langere uitvoeringen.

Mobiele telefoons

Met mobiele telefoons, veel mensen gebruiken microfoons die zitten op de revers of voorzien met een headset. Het duidelijke voordeel ligt in het vrije verkeer voor de handen en de mogelijkheid om te voorkomen dat de kramp effect van de ingebouwde microfoon van een telefoon tot de mond te houden. Dit vrije verkeer kan ook meer ruimtelijke bewustzijn van gebeurtenissen in de omgeving, zoals verkeer, terwijl de gebruiker andere nuttige taken tijdens een gesprek, zoals koken.

Telex draadloze

Handheld telex draadloze microfoons worden gebruikt uitgebreid door nieuwsorganisaties en op plaatsen zoals rechtszalen uitgezonden naar een groot aantal mensen. De telex draadloze microfoon is zeer veilig, heeft een lange levensduur en kan uitzenden via meerdere kanalen. Deze microfoons zijn duur, echter, en ze kunnen onderbreken van de andere uitzendingen of interfereren met andere communicatieapparaten.