VOB naar AVI op Linux

VOB naar AVI op Linux


VOB-bestanden, DVD Video-Object, worden de videobestanden die voortvloeien uit het rippen van een DVD op de computer; ze zijn niet zo universeel of makkelijk te gebruiken als AVI-bestanden. Er zijn een handvol effectieve methoden voor het converteren van VOB bestanden naar AVI-bestanden.

MEncoder

U kunt VOB-bestanden converteren naar AVI-bestanden in MEncoder, die gebruik maakt van de opdrachtregel in een terminal. MEncoder kunt u installeren door te typen "sudo apt-get install mencoder" in de terminal. Met het VOB-bestand in de basismap, kunt u converteren met behulp van de opdrachtregel "mencoder -o utvoer.AVI - noidx - oac copy - ovc kopie input.vob" waar "input.vob" verwijst naar het VOB-bestand, en "utvoer.AVI" is de naam van het bestand voor uw AVI-bestand.

MediaCoder

Terwijl MediaCoder is gemaakt voor Windows, werkt het goed in Linux met het gebruik van wijn, een Windows emulator voor Linux machines. U kunt het installeren van wijn door te typen "sudo apt-get install wijn" in een terminal-venster. Conversie werkt door het laden van het VOB-bestand in het programmavenster van MediaCoder, AVI in de opmaken op de tab van de Container en startende conversie te selecteren.

FFmpeg

FFmpeg kunt u converteren in een terminal-venster. Volgens de documentatie van de FFmpeg, u kunt VOB converteren naar AVI met "ffmpeg -i snatch_1.vob -f avi - vcodec mpeg4 -b 800 k -g 300 -bf 2 - acodec libmp3lame-ab 128 k snatch.avi" waar "snatch_1.vob" is het VOB-bestand en "snatch.avi" zal uw AVI-bestand. U kunt FFmpeg installeren door te typen "sudo apt-get install ffmpeg" in de terminal.