VNC-sessies beheren

VNC-sessies beheren


Virtual Network Computing (VNC) is een client / server-software waarmee gebruikers voor toegang tot en controle van het bureaublad van een externe computer. De Server VNC software omvat instellingen om te bepalen van de user experience van een clientsessie van VNC viewer zodat de sessie responsief zelfs in lage bandbreedtevoorwaarden is. De VNC Serversoftware omvat ook fundamentele besturingselementen om te annuleren van VNC viewer sessies als de sessies te veel bronnen van de computer consumeren. De gebruikerservaring van VNC Viewer en sessies met behulp van de besturingselementen die zijn verstrekt door de software van de VNC-Server beheren.

Instructies

1

Druk op de knop "Start" en vervolgens Klik op "Programma's" of "Helemaal programma" en klik op de VNC-programmagroep in het menu dat verschijnt. Selecteer de "" VNC Server"programmagroep en klik vervolgens op de"Configure"link onder de programmagroep 'VNC-Server'. De VNC server configuratievenster zal verschijnen.

2

Klik op het tabblad "Input" en selecteer de opties die u wilt toestaan voor de sessies van VNC viewer. Het selectievakje 'Accepteren Pointer Events van Clients' desgewenst muis curseurcontrole mogelijk moeten maken. Selecteer 'Accepteren toetsenbord gebeurtenissen van Clients' als u wilt toestaan met het toetsenbord besturen. Klik op 'Accepteren Klembord Updates van Clients' als u toestaan van VNC viewer sessies wilt te kopiëren en plakken van tekst vanaf de client naar de server. Selecteer 'Verzenden Klembord Updates to the Clients' als u toestaan de clients wilt te kopiëren en plakken van tekst vanaf de server aan de clients. Selecteer "Uitschakelen lokale ingangen terwijl Server is in gebruik" als u alleen VNC viewer cliënten wilt zeggenschap over het toetsenbord en de muis wanneer de VNC-sessie wordt vastgesteld.

3

Kies de "Desktop" tab en klik de "verwijderen behang," "De patroon van de achtergrond van de verwijderen" en "Disable User Interface effecten" als u nodig hebt om prestaties te verbeteren via een verbinding met lage bandbreedte.

4

Selecteer de "Lock Workstation" radio knop, en klik op de "Apply" knop en voer een wachtwoord in het daarvoor bestemde veld, vervolgens klikt u op "OK" te vergrendelen en beveiligen met een wachtwoord het bureaublad wanneer VNC sessies verbreken. Selecteer "Log off gebruiker" dan klik op de "Apply" knop en voer een wachtwoord in het daarvoor bestemde veld, vervolgens klikt u op "OK" om de VNC-gebruiker automatisch afmelden wanneer de laatste sessie wordt verbroken. Merk op dat de "Werkstation vergrendelen" en "Log off gebruiker" zijn ontworpen om het toevoegen van lokale desktop beveiliging wanneer dit nodig is.

5

Kies het tabblad "Delen" en klik "Altijd behandelen nieuwe verbindingen als gedeeld" als u wilt dat de VNC-server ter ondersteuning van meerdere gelijktijdige sessies van VNC viewer. Selecteer "Nooit behandelen verbindingen als gedeeld" uitschakelen van meerdere, gelijktijdige sessies van VNC viewer. "Gebruik klant Preferred delen instelling" om de VNC Viewer software voor het beheren van meerdere sessies. Klik op de "niet-gedeelde verbindingen vervangen bestaande Ones" sessies die niet geven een hogere prioriteit over gedeelde sessies voor gedeeld. Klik op de knop "OK" om de instellingen te bewaren.

6

VNC viewer clientsessies verbreken door met de rechtermuisknop op het pictogram van de VNC-server bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad van de server VNC en klik vervolgens op 'Doden alle Clients' in het menu dat verschijnt.