VMware alternatieven

VMware alternatieven


VMware heeft al meer dan een decennium de leider in virtuele computeroplossingen aan te bieden. Echter, zijn oplossingen niet noodzakelijkerwijs passen elke situatie, dat is waarom het is belangrijk dat de beschikbare alternatieven. Bovendien wordt in de meeste versies van VMware geld kosten. Er zijn gratis alternatieven beschikbaar, evenals degenen die hebben een prijs. VMware en de meeste van de alternatieven zijn hypervisor gebaseerde, wat betekent dat ze direct de CPU op het gastbesturingssysteem doorgeven zodat zij van mening is dat het heeft volledige toegang tot de gehele processor.

VirtualBox

Misschien wel het meest bekende alternatief is Oracle's open-source VirtualBox. VirtualBox biedt veel van dezelfde functies als VMware en is volledig gratis. VirtualBox draait op Windows, Mac, Linux en Solaris en is uitbreidbaar met plug-ins. Één gebied waar VirtualBox ontbreekt is dat moet worden uitgevoerd onder een gastheer-besturingssysteem. VMware en anderen bieden "bare metal" opties waar de virtualisatiesoftware is de host en alle andere gevirtualiseerde besturingssystemen uitvoeren eronder.

Parallellen

In de commerciële markt, Parallels is de grootste concurrent van VMware. Parallels biedt vele oplossingen die vergelijkbaar zijn met VMware, met inbegrip van huis en enterprise markten. Parallels biedt producten voor Windows, Mac en Linux. Parallels heeft het sterkste concurrentievermogen tegen VMware in de markt van de virtualisatie Macintosh.

Xen

Xen is een open-source bedrijfsniveau 'bare metal' hypervisor. Terwijl technisch alternatief voor VMware, het is een zeer geavanceerde programma en neemt een heleboel opleiding te gebruiken. Xen is niet ontworpen voor thuisgebruikers en zou alleen vergelijken met de VMware ESX Server-product.

QEMU

QEMU is volledig verschillend van de andere opties. Terwijl alle andere opties een hypervisor gebruiken, voert QEMU directe binaire vertaling van CPU instructies. Hierdoor is het mogelijk om te draaien gastbesturingssystemen die zijn ontworpen voor andere platforms. U kunt bijvoorbeeld een PowerPC-gebaseerd werkend systeem uitvoeren onder de Intel-gebaseerde Microsoft Windows.

Microsoft Hyper-V

Hyper-V is Microsofts enterprise-klasse alternatief voor VMware. Het draait zowel op de top van een volledige installatie van Windows Server 2008 of in een staat van "bare metal" als een verkleinde versie van Windows Server 2008. Hyper-V is ontworpen voor Windows-gasten en heeft zeer weinig steun voor Linux en andere besturingssystemen.