Visual C projecten

Visual C projecten


Vanaf 2011 verwijst Visual C naar Visual C++. (Visual C# is meer Java-achtige; Microsoft groepen het met Visual Basic.) Maar alle van de ontwikkeling van deze talen kunnen worden gebruikt voor het maken van projecten, die Microsoft als een groep van programmabestanden plus ten minste twee configuratie beschrijft bestanden---één oog op foutopsporing (of probleemoplossing) en één voor de definitieve versie van de toepassing. U kunt projecten handmatig maken of gebruik een van verschillende voorgedefinieerde projectsjablonen die Visual C++ bevat om de taak te vergemakkelijken.

Win32-sjablonen

Win32-sjablonen zijn voor de meest primitieve programma ontwerpen---"primitief" in de zin dat alle communicatie tussen onderdelen van de computer, waardoor de behandeling van alle de foutberichten ook moet omgaan met de ontwikkelaar van een Win32-programma. Win32 programma's vereisen de "low-level programmering" dat moest gebeuren voor eerdere DOS en Windows-programma's. Deze sjablonen helpen ontwikkelaars ontwerpen console (tekstgebaseerde) en Windows-toepassingen sneller.

MFC-sjablonen

MFC was bedoeld om de ontwikkeling van Win32 vereenvoudigen door het automatiseren van veel van de foutafhandeling. Microsoft Foundation Classes (of MFC) zijn vooraf geschreven C++ klassen, die Microsoft heeft gemaakt beschikbaar aan ontwikkelaars voor vele jaren. De MFC-bibliotheek was bedoeld om te snijden ontwikkeltijd door het verstrekken van kant en klare, betrouwbare broncode voor vaak gebruikte functies. MFC bevat ook OLE en ActiveX-database klassen nuttig voor het schrijven van grote complexe besturingselementen. MFC is uitgegroeid tot de meest voorkomende methode van het schrijven van zelfstandige computer programma's.

CLR-sjablonen

CLR (Common Language Runtime) is de nieuwe standaard voor Microsofts ontwikkelingsproces. Het is de basis van het .NET kader, waarin de generieke low-level code die nodig zijn voor elke toepassing. Omdat CLR programma's alleen de code die nodig is voor die specifieke toepassing bevatten, nemen zij minder ruimte op de harde schijf in beslag. Bijna elk soort programma kan worden geschreven met behulp van de CLR, dat wordt gebruikt door de nieuwere versies van Windows.

ATL-sjablonen

ATL staat voor Active Template Library. Deze sjablonen zijn voor programma's zoals OLE en ActiveX-besturingselementen die zijn veel kleiner en hebben minder functies dan de MFC-besturingselementen. Als u uitcheckt de "Add-ons" in een Firefox-browser of 'Invoegtoepassingen beheren' in Internet Explorer (beide in de "Tools" menu's), vindt u het soort programma's die u maakt met deze sjablonen. ATL-sjablonen gebruiken Microsofts COM of Component Object Model, concepten bij het maken van deze programma's. ATL-programma's kunnen worden opgenomen in MFC-projecten. Omdat deze sjablonen dergelijke kleine programma's zijn, worden ze meestal gebruikt voor webserver en cliënt projecten.

Algemene sjablonen

De algemene sjablonen worden gebruikt voor het maken van twee speciale typen programma's---de wizards gebruikt voor het installeren van andere programma's en de speciale makefiles nodig voor programma's die zijn samengesteld uit de console. Deze projecten gemakkelijker uw eindgebruiker instellen en uitvoeren van de grotere toepassingen die zijn gemaakt met behulp van het andere projectsjablonen.