Vijf manieren om het bijsnijden van een afbeelding in Photoshop

Vijf manieren om het bijsnijden van een afbeelding in Photoshop


Adobe Photoshop heeft een breed scala aan geavanceerde mogelijkheden voor fotobewerking, evenals enkele die meer eenvoudig zijn, zoals het bijsnijden van foto's. Er zijn meerdere manieren om het bijsnijden van een foto in Photoshop, afhankelijk van wat u wilt doen. Verschillende methoden beter op basis van de afmetingen die u zijn bijsnijden naar uitvoeren en wat u probeert te gewas.

Gereedschap Uitsnijden

Het gereedschap Uitsnijden is de eenvoudigste manier voor het bijsnijden van een afbeelding in Photoshop. Klik op het gereedschap Uitsnijden in het gereedschap-menu, dat meestal te op de linkerkant van het scherm vinden is tenzij u uw instellingen hebt gewijzigd. Houd de linker muisknop ingedrukt en beweeg de muis. Als u u de muisknop ingedrukt houdt blijft, kunt u een rechthoek rond het gedeelte van de afbeelding die u wilt bijsnijden naar beneden te slepen. Nadat u de muisknop loslaat, kunt u wijzigingen aanbrengen in de grootte en de positie van de uitsnijrechthoek. Dubbelklik op zodra u hebt precies zoals u het wilt. Photoshop zal automatisch de afbeelding bijsnijden

Canvasgrootte

Als u bijsnijden van de afbeelding een specifieke grootte wilt, bijvoorbeeld, kunt bijsnijden van een 8 x 10 op een 8 x 8, u de canvasgrootte. Ga naar het menu "Afbeelding" en selecteer "Canvasgrootte." Een venster wordt geopend, en vanaf daar kunt u het gewenste formaat. De meting van de standaard grootte is pixels, nochtans, kunt u het naar inches veranderen als u de pixelafmetingen niet weet. Nadat u op "Ok", zal de canvasgrootte wijzigen in Photoshop. Als u uw afbeelding wilt rond te richten op een ander gebied verplaatsen, ga naar "Select" en kies "Alles", dan gebruik van het Verplaatsgereedschap om de foto in de juiste positie.

Trim Tool

De trim tool is vooral handig als u witruimte rond een foto die u wilt verwijderen. Bijvoorbeeld, als u in een Polaroid foto gescand en wilt verwijderen van het witte kader rond de randen, de trim tool zal u toestaan om dit te doen snel. Selecteer in het menu Beeld de optie "Trim". Een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd welk gebied dat u wilt maken op basis van uw trim. Bijvoorbeeld, hebt u een witte vlek in de linker bovenhoek, selecteer "Top meest linkse Pixel kleur." Vervolgens selecteert u welke randen die u wilt knippen weg. Klik op "Ok" en Photoshop zal automatisch bijsnijden op basis van uw selecties.

Rectangular Marquee Tool

De Rectangular Marquee tool is een selectie tool die u toelaat om een rechthoekig gedeelte van een afbeelding selecteren. Klik op het gereedschap Rechthoekig selectiekader en sleep met de muis om een rechthoek rond het gedeelte van de foto die u wilt zich richten op. Ga naar "bewerken en kies 'Copy'. Ga naar het menu "Bestand" en open een nieuw document. Ga opnieuw naar "Edit" en kies "Plakken". Dit zal uw rechthoekige selectie plakken. Het is belangrijk om uw selectie te kopiƫren voordat u een nieuw document maken. Hierdoor kan Photoshop om het nieuwe document automatisch maken in het formaat van uw selectie.

Met het gereedschap Schalen

Als u bijsnijden wilt een deel van een afbeelding, maar niet wilt wijzigen van de grootte van de totale afbeelding, kunt u het gereedschap Schalen om in te zoomen op een bepaald gedeelte. Ga naar "Edit" en kies "Transformeren". Vanaf daar, koos voor de optie "Schalen". U kunt het slepen van de hoeken van de afbeelding om te vergroten of te verkleinen. Als u niet wilt om uw afbeelding te vervormen, houdt de "Shift"-toets ingedrukt terwijl u de hoeken sleept.