Vijf beste manieren om het verhogen van de prestaties van een Computer

Vijf beste manieren om het verhogen van de prestaties van een Computer


De prestaties van uw computer, is afhankelijk van de leeftijd, het niveau van gebruik en het soort zorg ontvangt. Na verloop van tijd gaat de computerprestaties te degraderen ten gevolge van gebruik, zodat u vertraging en problemen verwachten kunt. U kunt verscheidene dingen te houden uw systeem draait op zijn best voor een langere tijd en verminderen de noodzaak om naar een nieuwe computer kopen om vervanging van uw oude doen.

Lichamelijke toestand

Bewaring uw computer--laptop of desktop--in een koele en goed geventileerde ruimte houdt het tegen oververhitting. COMPUTERCOMPONENTEN beschadigd raken gemakkelijk als hun temperatuur te hoog krijgt: processors kunnen burn-out, harde schijven kunnen crashen en laptopbatterijen verliezen hun lading sneller. Bovendien houden van voedsel en vloeistof uit de buurt van de computer. Met een blikje van samengeperste lucht schoon te maken en houd het stofvrij. Een grondige reiniging kan computerprestaties te verhogen door gewoon houden het cool.

Programma's verwijderen

Hebt u een heleboel programma's op uw computer die u niet gebruikt, nemen ze ruimte op harde schijf. RAM-hongerige besturingssystemen en programma's kunnen uitputten mogelijk al uw on-board RAM-geheugen, waardoor de computer toevlucht nemen tot virtueel geheugen of harde aandrijvingsruimte toegewezen als RAM-geheugen. Dit geldt vooral als je een ouder systeem probeert nieuwere software te starten. De minder hard ruimte van de schijf die u gebruikt, hoe meer je hebt beschikbaar voor het virtuele geheugen als nodig.

Schijfdefragmentatie

Regelmatig defragmenteren van uw harde schijf maakt het makkelijker voor uw computer bestanden starten. Dit is omdat de informatie in de bestanden wordt verspreid over de fysieke clusters van de harde schijf gegevens verplaatst en gereorganiseerd. Als u toegang hebt tot een bestand of programma dat over de schijf gefragmenteerd is, heeft het hoofd van de schijf te slaan rond het station om de verschillende onderdelen te vinden. Defragmenteren van het station zoekt elk gedeelte van een bestand en zet ze allemaal naast elkaar. Klik op "Start" en "defrag" te typen in de zoekbalk opent het hulpprogramma Defragmentatie.

Taakbeheer

Hoewel computerprocessoren, harde schijven en andere onderdelen krachtig genoeg zijn om meerdere toepassingen tegelijk, hebben ze grenzen. Als u Taakbeheer openen door CTRL ingedrukt "," "Alt" en "Verwijderen" en klik op het tabblad "Prestaties", u kunt controleren hoeveel processorkracht van uw computer wordt gebruikt op een gegeven moment met de toepassingen die het heeft uitgevoerd. Toepassingen die u niet gebruikt moeten worden gesloten om op te slaan op de systeembronnen. U kunt dit doen door te klikken op het tabblad "Vereffening" te selecteren de toepassing die u wilt laten eindigen en te klikken op "Taak beƫindigen." U kunt ook met de rechtermuisknop, selecteer "Ga naar proces", en "Proces beƫindigen." Dit is een extreme maatregel.

Fysieke Upgrades

Als uw computer nog steeds niet uit te op zijn best voeren ondanks het feit dat andere maatregelen, moet u wellicht sommige van haar componenten bijwerkt. Het toevoegen van meer RAM is een goede start; Kijk in uw gebruikershandleiding of kijk online voor uw computermodel te vinden van het exacte type van RAM u nodig hebt. U moet uw RAM upgraden voordat u installeert een nieuw besturingssysteem, bijvoorbeeld, of als u gewoon wilt kunt u meer toepassingen tegelijk uitvoeren. De processor upgraden is problematischer; hebt u een on-board processor hebt om een nieuw moederbord met een meer krachtige processor.