Vier doelstellingen voor het ontwerp van een besturingssysteem

Vier doelstellingen voor het ontwerp van een besturingssysteem


Een besturingssysteem is de software die beheert en ondersteunt het gebruik van de computer. Het is het deel van het computersysteem dat deel uitmaakt van nadat de computer is opgestart. Het controleert de uitvoering van computerprogramma's en het gebruik van het computersysteem. Gezien het feit dat het besturingssysteem van een computer zo'n belangrijke rol is, zijn er sommige standaard doelstellingen voor het ontwerp van een besturingssysteem.

Gemak

Het belangrijkste doel van een besturingssysteem is voorzien van een handige interface voor gebruikers van een computer. Het besturingssysteem maakt gebruik van de hardware van een computer en biedt diensten aan computergebruikers. Het besturingssysteem biedt een aantal van haar diensten, zoals de computermuis en toetsenbord, rechtstreeks aan de computergebruikers. Het biedt andere services door toepassingsprogramma's. Maar het besturingssysteem biedt, moet het ontwerp voor gemak van gebruik maken.

Efficiƫntie

Het besturingssysteem van een computer fungeert om interfaces voor computergebruikers aan de computerhardware. Op moet zitten kundig voor beheren van de hardware, zodat de hardware zijn werk op efficiƫnte wijze doet en bronnen optimaal worden gebruikt.

Onderhoudbaarheid

Een ander doel voor het ontwerp van een besturingssysteem is dat het moet gemakkelijk te onderhouden en upgraden. Het moet gemakkelijk te upgraden van een besturingssysteem bij nieuwe computerhardware wordt geleverd aan de markt. En het moet ook mogelijk zijn om uit te breiden het systeem meer Janssen behoeften van de gebruiker wilt opnemen. Ook moet het besturingssysteem kunnen geschikt voor eventuele correcties met betrekking tot de insecten in een computerprogramma.

Veiligheid

Computerbeveiliging is een grote zorg, en de meeste computergebruikers hebben gehoord of persoonlijk ervaren hacker aanvallen en virussen kwesties. Een besturingssysteem moeten zitten kundig voor de toegang tot haar middelen alleen laten in gebruikers, programma's en processen die het machtigt.