Video-effecten op iMovie 08

iMovie 08 is een video-editing softwareprogramma dat Apple Inc. in 2008 als follow-up van iMovie HD 6 uitgebracht. Zoals MacWorld opmerkt, vertegenwoordigt iMovie 08 een volledige herziening van het vorige programma. Naast verschillende broncode gebruikt of onderliggende tekst geschreven in de programmeertaal, iMovie 08 biedt niet zo veel functies als iMovie HD 6, noch zit op verenigbaar van terts-verschijnende partij programma. Echter, ondanks deze beperkingen, iMovie 08 biedt sommige video-effecten waarmee gebruikers stileren en artistieke raakt aan hun video's toevoegen.

Zwart-wit Effect

Terwijl iMovie 08 - in tegenstelling tot zijn voorganger, iMovie HD 6--niet in een enig-klik optie voorziet voor het maken van video van de kleur zwart-wit kunnen gebruikers nog steeds een zwart-wit video-effect bereiken. Dit effect toe te passen, vereist dat een gebruiker eerst Klik op de knop van iMovie 08 'aanpassen Video', die zal optrekken van het programmavenster "Video-aanpassingen". Een gebruiker moet sleept u de schuifregelaar van de "Intensiteit" van de menu's helemaal naar links, zodat het registreert nul procent. Dit effect is handig voor het geven van moderne kleur video een leeftijd of "oud-timey" voelen.

Kleureffecten

Naast het omzetten van een video in zwart-wit, een iMovie 08-gebruiker kan het aanpassen van de kleuren van de video op een andere manier. In het bijzonder wanneer een gebruiker toegang krijgt tot het programmavenster "Video aanpassingen" door te klikken op de "aanpassen Video", kunt hij vier verschillende kleur variabelen wijzigen door de bijbehorende schuifregelaars te slepen. Deze variabelen zijn helderheid, die naar de algemene luminantie van een video verwijst; blootstelling, waarin wordt verwezen naar de luminantie van de lichte delen van een video; contrast, die naar het verschil tussen de donkerste zwarte kleuren en helderste witte kleuren die een video wordt weergegeven verwijst; en verzadiging--bovengenoemde--, waarin wordt verwezen naar de intensiteit van de kleuren in een video. iMovie 08 "Video aanpassingen" venster biedt ook een "White Point"-cirkel, waarmee gebruikers specifieke kleurwaarden of tinten voor video's te selecteren.

Beeldoverlay

iMovie 08 biedt een afbeelding overlay effect, een effect dat iMovie die HD 6 geen biedt. Dit effect kan gebruikers afbeeldingen in te voegen nog steeds op de top van videoclips, in tegenstelling tot gewoon het invoegen van de afbeeldingen tussen clips, die is een functie die zowel iMovie 08 en zijn voorgangers kunnen bieden. Het beeld overlay effect heeft verschillende artistieke voordelen. Bijvoorbeeld, kunnen gebruikers tekst bubbels in video's toevoegen, of, door te bedekken transparante afbeeldingen, kunnen ze filters of achtergronden maken. Met behulp van het effect van de overlay beelden vereist dat een gebruiker een afbeelding vanuit iMovie 08 "Foto's Browser" slepen en laten vallen direct op de top van een videoclip. Een blauwe balk verschijnt boven de clip te vertegenwoordigen van de locatie van de afbeelding.

Wat ontbreekt

Veel iMovie-gebruikers waren teleurgesteld door iMovie 08 ontbreken van video-effecten die in iMovie HD 6 aanwezig waren. Deze ontbreken van video-effecten omvatten titel effecten, zoals "einddatum credits motion", "bounce over", "convergentie" en "3D draai;" overgangseffecten, zoals "afwijkings uit," "verkleinen," "Kronkel", "desintegreren", en "cross los"; en algemene video-effecten zoals "Snelzoeken", "slow motion", "omgekeerde fast/slow motion," "elektriciteit", en "fairy dust."