Verschillende Svchost.Exe worden uitgevoerd op hetzelfde moment

Verschillende Svchost.Exe worden uitgevoerd op hetzelfde moment


U ziet dat meerdere sessies van svchost.exe tegelijkertijd worden uitgevoerd op uw computer. Terwijl dit normaal is, is het mogelijk dat sommige van die gevallen geassocieerd met kwaadaardige programma's of commerciële keyloggers, die stelen van gevoelige informatie zijn zoals wachtwoorden bankieren door het bijhouden van uw toetsaanslagen. Gelukkig kunnen deze exemplaren worden opgespoord en geëlimineerd.

Procedure voor afstemming Windows

Svchost.exe is een proces die behoren tot de Microsoft Corporation. Het proces beheert systeemservices die worden uitgevoerd vanuit 16-bits dynamic link library (DLL) bestanden, zoals Automatische Updates, Windows Firewall, Plug en Play, Fax-Service en Windows-thema's. Het is normaal voor meerdere exemplaren van svchost.exe tegelijk uitvoeren. Elk exemplaar van svchost.exe bevat een groep services, zodat als een exemplaar van svchost.exe crasht op doet niet omkoopbaar alle services. Zo, meerdere exemplaren van svchost.exe bijdragen aan de stabiliteit van het besturingssysteem Windows.

Kwaadaardige processen

Verschillende kwaadaardige programma's en commerciële keyloggers installeren svchost.exe en zo ook de namen van bestanden, met inbegrip van scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe svchost.exe.bak, in een poging om te voorkomen dat schrapping. Deze schadelijke programma's en commerciële keyloggers omvatten 2020Search, W32. Welchia.Worm, werknemer Watcher, ICE afstandsbediening Spy, Buddy Pro, KidWatcher, Litmus Trojan, W32. HLLW. Repsan en WinDir.svchost.

Identificatie

Om te bepalen of een bepaald exemplaar van svchost.exe bij Microsoft Corporation of sommige andere Schepper hoort, druk op "Ctrl," "Shift" en "Escape" gelijktijdig te openen van de Task Manager. Klik op het tabblad "Algemeen" van de Manager van de taak en klikt u op het kopje "De naam van de afbeelding". Er verschijnt een lijst met processen in alfabetische volgorde onder de kop de naam van de afbeelding. Met de rechtermuisknop op een exemplaar van "Svchost.exe" en kies "Eigenschappen". Naast 'Locatie' moet het vermelden "C:\Windows\System32." Als dit niet het geval is, wordt dat specifieke exemplaar van svchost.exe behoort niet tot de Microsoft Corporation en waarschijnlijk deel uitmaakt van een schadelijk programma of commerciële keylogger.

Verwijdering

U kunt een exemplaar van svchost.exe beëindigen door met de rechtermuisknop op het exemplaar en het selecteren van "Proces beëindigen." Echter zal eindigt een proces in verband met een schadelijk programma niet verwijderen het schadelijke programma van uw computer. Installeren en uitvoeren van een gerenommeerde en actuele anti-malware programma reinigen van uw systeem te beschermen tegen toekomstige aanvallen. Gratis anti-malware programma's beschikbaar online omvatten Microsoft Security Essentials, Malwarebytes en AVG Anti-Virus Free Edition.