Verschillen tussen RSS en Atom

Webfeeds worden gebruikt op al uw favoriete plaatsen: Kranten, blogs en zelfs forums gebruiken feeds om het gemakkelijk voor bezoekers zich abonneren op updates. Terwijl de gewoonte van de taal is het gebruik van de zinsnede "RSS feed", er zijn eigenlijk twee soorten populaire feeds die gebruikmaken van XML-elementen: RSS 2.0 en Atom 1.0, de laatste ontwikkeld op basis van RSS. Terwijl ze een soortgelijk doel — leveren van inhoud aan de lezer ingeschreven zodra het bijgewerkt — de details zijn heel verschillend.

Verplichte velden

RSS en Atom hebben verschillende criteria voor de vaststelling van een geldige voeringang. Voor de vermelding van een atoom te gelden, moet het de datum van de update, een titel en een unieke id bevatten. In het geval van uw blog of website is de URL zeer waarschijnlijk dat id. RSS-feeds vereist op zijn beurt een titel, een link naar uw inhoud en een beschrijving.

Functies

Atoom heeft een XML-naamruimte, waarin de voorvoegsels gebruikt zijn gedefinieerd in het diervoeder; RSS beschikt niet over een vergelijkbare norm. Atoom heeft een "autodiscovery" functie, waarmee berichten van de browser op de feed en sneller abonnement maakt. Hoewel RSS een gelijkaardig hulpmiddel heeft, het niet zo goed geimplementeerd. Atoom heeft een verschillende specificatie afhankelijk van of de feed is een samenvatting of volledige inhoud en maakt duidelijk dat het item een of het ander is; RSS biedt één element voor elke inhoud geleverd via feed.

Populaire gebruik

Alle grote blogging platforms geven u de mogelijkheid om te distribueren uw RSS- of Atom-feed RSS is echter de meer algemeen erkend en ten uitvoer gelegd voor de twee feed opties. Onderdeel hiervan is ongetwijfeld in de taal; mensen hebben meer kans om te verwijzen naar een RSS-feed zonder te weten of het gevoel eigenlijk RSS is. Once upon a time verschillende websites geserveerd RSS uitsluitend, waaronder WordPress, CNN en BBC. Moderne feedreaders ondersteunen beide RSS en Atom-feeds voor het importeren van gegevens, waardoor uitvoering een non-issue voor de meeste abonnees.

Toekomstige ontwikkeling

RSS 2.0 is de definitieve standaard voor RSS. Volgens Dave Winer, schrijven voor Harvard Law, gaat verdere ontwikkeling met nieuwe functies een nieuwe naam te gebruiken. Dit is goed voor mensen met behulp van RSS, omdat het betekent dat het statisch blijven zal en je feed blijft functioneren met behulp van het. Atoom is gedefinieerd door de Commissie en, terwijl de norm is momenteel niet wordt opnieuw gedefinieerd, het potentieel voor het doen zo beschikbaar is.