Verschillen tussen het Schema van een relationele Database & een databaseschema

Verschillen tussen het Schema van een relationele Database & een databaseschema


Er zijn verschillende soorten databases. Een is een plat bestand database, die vergelijkbaar is met een werkblad met rijen en kolommen. Een t elefoonlijst is een platte database. Een ander soort database is een relationele database. Dit heeft een structuur van kleinere, onderling verbonden delen tabellen genoemd. Gemeenschappelijke elementen koppelen samen de tabellen. Bijvoorbeeld, kan een medische database hebben een patiënt tabel, verzekeringen en een tabel een diagnose. Echter, een gemeenschappelijk schema, zoals de patiënt en de medische toestand, ze samen verbindt.

Databaseschema

Schema's zijn de ordenend principe in een database. Het schema niet vertellen de ontwikkelaar van welke gegevens in de database te brengen, maar nogal wat voor soort gegevens moet bevatten. Schema zelf kan of mogelijk niet aanwezig in een database; Er is een abstract niveau aan hen. In het algemeen, een schema doet zich op de hogere niveaus van abstractie, boven programmering. Ze zijn ontwerp-modellen in documenten opgetekend en gemaakt door business analisten en database ontwerpers.

Een database administrator (DBA) kan bijvoorbeeld een database van de productie te nemen productnaam, leverancier en arbeid kosten, productkosten, productie tijd organiseren. Het organiserende schema kunnen echter om een TV-set te maken. Het schema geeft het type gegevens dat is ingevoerd in het systeem.

Relationele databaseschema

Een relationele database-schema wordt een verzameling tabellen aangegeven. Dit biedt een werkstructuur voor de gegevens in de database-instantie gehuisvest.

Het doel van de database van de productie in het bovenstaande voorbeeld is om te bouwen van een televisietoestel. Echter, heeft elk van de tabellen in een relationele database, een organisatie-element dat één tabel gerelateerd aan de andere, zodat een beschrijving van de gegevens van het product van volledige televisie door het gebruik van alle tabellen bestaat.

Elke tabel verwijst naar een andere tabel als een ketting door het hebben van een gemeenschappelijk element tussen de tabellen. Op deze manier, het schema--die is het bouwen van een televisietoestel--bestaat in de database met de tabellen met gemeenschappelijke maken van de verbinding. Het schema doet niet bestaan door middel van een tabel, maar van alle van hen samen handelen om te beschrijven de gegevens voor het bouwen van een televisie instellen.

Oracle databaseschema

Om te zien de schematypen in werking, kunnen we kijken naar het schema van een Oracle-database. Oracle is een bedrijf dat ontwerpt databasesoftware om toepassingen te ontwikkelen. In Oracle-databases bestaat een schema als een schemaobject. Dit is onderdeel van de structuur van een Oracle-database. Hier, kunnen schemaobjecten vertegenwoordigen een developer's conceptueel model van de kennis die is gevangen in een ondernemingsdatabase. De DBA mogelijk verantwoordelijk is voor de ondernemingsdatabase, maar nu de programmeur kan meepraten in de manier waarop die het schema met de gegevens samenwerkt. Op deze manier kan er veel schema's die zijn gekoppeld aan een fysieke database.