Verschillen in Laptop-Processors

Verschillen in Laptop-Processors


Bij het kopen van een laptop, is een van de belangrijkste overwegingen de processor. Echter, met diverse specificaties, nummers en namen die verband houden met laptop-processors, wat doen ze allemaal betekenen en welke nummers er het meest? De meest voorkomende stats vergeleken tussen processors zijn kloksnelheid, cache, energieverbruik en prijs. We bespreken wat elk van hen betekent en waarom ze materie-- of niet, als het geval kan zijn.

Kloksnelheid

Kloksnelheid, is in technische taal, de snelheid in cycli per seconde van de klok in een synchrone circuit. In een laptop is dit de central processing unit. In gewone taal is dit het aantal opdrachten dat kan uw computer elke seconde verwerken. De CPU-snelheid wordt gemeten in hertz en in hedendaagse computer de snelheden zijn doorgaans in Gigahertz, of Ghz wanneer afgekort. Ziet u een computer met een processor van 2,8 Ghz of een lager eindmodel wellicht 1.5 Ghz. Deze nummers krijgen altijd hoger als technologie verbetert en het gebruikt om er een zeker vuur manier om te bepalen welke computers werden sneller. Echter, moderne technologie heeft gemaakt het een beetje meer lastig met multicore-processors (in wezen meerdere processors in één). Sommige deskundigen zelfs twijfel of kloksnelheid een waardevolle statistiek meer is. Zelfs zo, bij het vergelijken van processors binnen een bepaald merk, zoals Intel, kan u vertellen welke processor is snelste onder hen door de kloksnelheid vermenigvuldigd met het aantal cores.

Cachegrootte

Cache werkt rechtstreeks met de CPU te helpen versnellen geheugentoegang. Het is in wezen een opslag van het geheugen waardoor de exemplaren van de meest vaak gebruikte gegevens, waardoor het sneller toegang na de eerste keer. Hoe groter dit getal, hoe groter de hoeveelheid gegevens die het kan handig zijn voor sneller gebruik houden. Echter, als de cache te groot wordt dan het enigszins een eigen doel verslaat, zoals een extreem grote opslag schuur kan langer duren te ziften door dan een garage. Er zijn verschillende niveaus van de Cache, hierna L1 en L2 voor de niveaus 1 en 2, respectievelijk die bijdragen tot het verminderen van dit verschil in tijd. Sommige processors, Meng deze niveaus, anderen niet, maar het enige wat dat je moet zorgen over is hoe groot de totale cachegrootte.

Stroomverbruik

Zoals u verwachten zou, de krachtiger een processor is, hoe meer energie het nodig heeft om te werken. In een laptop, kan dit een veel kortere levensduur van de batterij dan een lagere processor einde betekenen. De batterij zelf komt in het spel hier, zoals verschillende batterijen verschillende batterijleven potentiële hebben, maar de hoeveelheid tijd die kan een accu wordt gemeten in watturen. Zo hebt u een 14,4 Volt, 3.6 ampère, dan u deze getallen vermenigvuldigen samen en je krijgt 51.84 watturen. Dus als je had een laptop die draait op de helft dat 25.92 watt, dan deze batterij zou afgelopen twee uur. Dit soort stat omvat wat wiskunde als u op uw eigen winkelen, maar vergeet niet dat spanning en mAh (1000 per 1 ampère) zijn op het etiket van de batterij en na vermenigvuldiging samen geven ze je de watturen die kunnen worden afgemeten aan het vermogen van een bepaalde processor.

Prijs

Zoals met de meeste dingen in het leven, krijgt je wat je betaalt voor. Intel is het topmerk en haar processors zijn meestal meer prijzig, maar ook sneller en zuiniger in vergelijking met enkele van de concurrenten zoals AMD. Sommige high-end AMD chips kunnen kosten zo veel als de onderkant Intel chips, dus als u kracht en snelheid voor een fractie van de prijs wilt is dit iets om te overwegen. Echter de goedkopere chips niet omgaan met de kracht zo goed en zullen over het algemeen moeilijker op uw levensduur van de batterij. Als dit na verloop van tijd verandert, echter het zal steeds belangrijker geworden om te controleren van gestandaardiseerde tests voor elke processor om te bepalen welke is het beste voor uw behoeften.