Verschil tussen plat bestand & relationele Database

Verschil tussen plat bestand & relationele Database


Een plat bestand-database slaat de gegevens in een enkele tabelstructuur. Een relationele database meerdere tabelstructuren, kruisverwijzingen records tussen tabellen gebruikt. Tabellen in beide ordenen records in rijen, met elke kolom met een enkel stuk van de gegevens in de record.

Geschiedenis

Platte databases werden een natuurlijke ontwikkeling vroeg in de gegevensverwerking van de geschiedenis. De relationele databasemodel werd ontwikkeld en geïmplementeerd in de vroege jaren 1970, voornamelijk door IBM.

Platte Databases

Platte databases zijn doorgaans duidelijke tekstdossiers die één record per lijn, slaan met recordvelden gescheiden door spaties of een scheidingsteken. Databases platte bestanden kunnen worden gelezen direct door een scala aan software-applicaties.

Relationele Database

Naast de gegevenstabellen, relationele databases gebruiken "indexen" snel om records te zoeken op basis van zoekcriteria. Relationele databases in het algemeen vereist een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) te beheren en toegang tot de gegevens.

Voordelen

Platte databases zijn eenvoudig en draagbare, en meestal zonder speciale software kunnen worden gebruikt. Relationele databases zijn sneller, efficiënter en krachtiger dan platte bestanden. De meeste RDBMSs bieden toegang tot de database via netwerken.

Software

Software oorspronkelijk gebaseerd op een plat bestand databasestructuur bestond uit FileMaker, Berkeley DB en Borland Reflex. Populaire moderne relationele databasesystemen omvatten Oracle, MySQL en PostgreSQL.