Verschil tussen Crossover & Straight-Through kabel

Verschil tussen Crossover & Straight-Through kabel


Standaard netwerkkabel is eigenlijk een bundel van mini-kabels bij elkaar gehouden binnen een plastic jasje. Elk van de mini-kabels is gemaakt van koper strengen en is bekleed in eigen plastic jasje. Elke mini kabel plastic deksel heeft een andere kleur te helpen technici volgen schakelschema's. Een straight-through-kabel is de standaard configuratie van netwerkkabel. Een crossover-kabel is dezelfde kabel, maar met een connector aan het ene uiteinde wired anders.

Verbindingslijnen

Het belangrijkste verschil tussen een straight-through-kabel en een crossover-kabel is in de bedrading in de connectoren. Anders, de kabel is precies hetzelfde. De beëindiging van elk uiteinde van beide soorten kabel aansluitingen zijn grotere versies van de standaard telefoonstekker. De Ethernet-standaard voor connectoren is gecodeerde 8P8C. Dit staat voor acht pennen, acht contacten. Elk van de acht draden in de kabel verbindt met een van de acht pennen van de stekker. Elke pin verbonden aan een contactpersoon, en elke contactpersoon raakt een overeenkomstige contactpersoon in van de computer netwerk aansluiting wanneer de connector wordt afgekapt op zijn plaats.

Netwerkkabel

De standaard netwerkkabel wordt aangeduid als de "Unshielded Twisted Pair." De acht kabels die deel uitmaakt van de kabel zijn gegroepeerd in vier paar. Van deze paren, men is de voorwaartse en omgekeerde pad van een volledige circuit voor overbrengingen van de computer, een ander voorbeeld is het complete circuit voor de computer om gegevens te ontvangen. Beide straight-through en crossover-kabels bevatten precies dezelfde lay-out.

Bedrading

In een straight-through kabel gaat één draad naar pin 1 van de stekker aan het andere uiteinde van de kabel van pin 1 van de stekker aan het ene uiteinde van de kabel door. Een andere draad gaat van 2 pin aan het ene uiteinde aan op pin 2 op het andere eind, enzovoort, met alle acht draden. Een crossover-kabel is verschillend bedraad. UTP hechten pin 1 en 2 van de verbindingslijn aan de positieve en negatieve draden van het circuit zenden; pin 3 en 6 sluit aan op de positieve en negatieve van het circuit ontvangen. In een straight-through kabel, zijn beide connectoren aangesloten hetzelfde. In een crossover-kabel, zijn de positieve en negatieve van het zenden circuit aangesloten op pin 3 en 6 aan het ene uiteinde; en de positieve en negatieve van het ontvangstkanaal hechten in plaats daarvan aan pin 1 en 2 op dat hetzelfde doel. Dus, in de crossover-kabel, het zenden kanaal oversteekt naar het ontvangen en het circuit ontvangen oversteekt naar de zenden pinnen.

Doel

Twee computers kunnen niet communiceren als met elkaar verbonden door een straight-through kabel. Dit is omdat beide op de transmit kanaal overbrengen zal en dus noch niets op het ontvangstkanaal zal horen. Een crossover-kabel bekeerlingen zenden om te ontvangen en te ontvangen om over te brengen aan het ene uiteinde van de kabel. Dus, terwijl beide computers op de transmit pinnen overbrengen, de gegevens van één van hen is eigenlijk reizen op de ontvangen draden, dus de andere kant het signaal hoort. De computer op het einde van de gekruiste-over hoort aankomen op de draden zenden signalen omdat ze verbinding met haar contacten ontvangen maken.