Vergezicht Uiteindelijk 32 stukje & 64 Bit verschillen

Vergezicht Uiteindelijk 32 stukje & 64 Bit verschillen


Alle edities van Windows Vista, met inbegrip van Ultimate, zijn beschikbaar in zowel 32-bits en 64-bits versies. Het belangrijkste verschil tussen de twee versies ligt met hoe de processor van de computer omgaat met gegevens. De 64-bits processor biedt gebruikers snellere verwerking gebaseerd op hoe het omgaat met grote hoeveelheden fysiek geheugen, RAM genoemd.

Voordelen van een 64-bits-Processor

De 64-bits processor, in combinatie met het 64-bits Windows Vista besturingssysteem, kunt gebruiken meer dan 128GB RAM, terwijl de 32-bits processor en een besturingssysteem is beperkt tot 4GB. Dit maakt de verwerkingstijd veel sneller en betrouwbaarder omdat zij verleent Windows Vista de mogelijkheid om te wisselen van proces in fysiek geheugen. Dit maakt de Windows Vista 64-bits besturingssysteem ideaal voor fanatieke gamers, mutli-taskers die vaak tussen meerdere programma's, CAD exploitanten en video bewerkingsprogramma's schakelen.

Voordelen van een 32-bits-Processor

De meeste standaard PC-gebruikers hebben genoeg kracht en snelheid in een 32-bits Windows Vista-besturingssysteem met minder kosten. Er zijn ook veel oudere software programma's die niet compatibel zijn met een 64-bits processor en een besturingssysteem. Een ander probleem met het gebruik van een 64-bits systeem is dat niet alle perifere apparaten compatibel zijn. Veel printers, sprekers, scanners, camera's en andere externe hardwareapparaten zal niet werken tenzij de fabrikant een 64-bits stuurprogramma maakt. Een ander voordeel van het gebruik van de Windows Vista besturingssysteem is dat vele ontwikkelaars ontwerp programma's worden uitgevoerd een 32-bits omgeving en daarom deze programma's sneller worden uitgevoerd.

Veiligheid verschillen

De Windows Vista 64-bits biedt gebruikers verbeterde beveiliging over de 32-bits systeem. Vista 64-bit heeft kernelpatch-bescherming die beschermt de integriteit van de Windows-kernel en verbetert de algemene betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging van het besturingssysteem. Hiermee voorkomt u dat onbevoegde software aanpassen van de Windows-kernel. Dit kan echter ook een probleem veroorzaken en oudere software-programma's wordt uitgevoerd stoppen. Verplichte ondertekening van stuurprogramma's is een andere 64-bits beveiliging verbetering. Ondertekende stuurprogramma's kunnen identificeren en te voorkomen dat kwaadwillige aanvallen, terwijl het helpen van ontwikkelaars verbeteren van de kwaliteit van stuurprogramma's en het aantal stuurprogramma-gerelateerde crashes te verminderen. Het nadeel van dit is dat veel hardware stuurprogramma's zal niet werken, waardoor de randapparatuur nutteloos.

Computerprocessor

Aangezien er compatibiliteitsproblemen tussen een 64-bits en een 32-bits besturingssysteem, is het belangrijk dat gebruikers welke processor is in hun PC weten bij de aankoop van hardware en software. Windows Vista wordt weergegeven van de computer-processortype onder de sectie Systeemeigenschappen van deze Computer. De eigenschappen van het systeem werkend systeem met 64 bits of 32-bits besturingssysteem weergegeven. Afhankelijk van de versie van Windows Vista, worden "x 86-versie" weergegeven, die is een 32-bits besturingssysteemtype ook.