Vereisten voor Windows Vista Home Basic 1

Windows Vista is een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Microsoft. De Windows Vista-familie is de volgende generatie van Microsoft-besturingssystemen Windows XP volgen en voorafgaand aan Windows 7. Alle versies van Windows Vista, waaronder Windows Vista Home Basic, vereisen meer middelen correct uit te voeren dan de versies van Windows XP. Dus, bij het upgraden van Windows XP naar Windows Vista, het is nodig om te bevestigen dat de computer waarop de upgrade zal gebeuren voldoende middelen heeft ter ondersteuning van het nieuwe besturingssysteem.

Geheugen

Microsoft bevat het minimum aanvaardbare hoeveelheid systeemgeheugen voor Windows Vista Home Basic als 512 MB. Echter, reviews van derden bronnen zoals SQL Server Magazine raden minimaal 1GB van systeemgeheugen voor alle versies van Windows Vista. Grotere hoeveelheden van het systeemgeheugen kunnen verbeteren, met name wanneer het schakelen tussen programma's.

Processor

Microsoft raadt een 1 GHz processor, een 32-bits of 64-bits, voor Windows Vista Home Basic. Echter, processor-technologie verandert snel, en een dual core-processor kan betere prestaties leveren. SQL Server Magazine raadt 64-bits multicore processors voor Windows Vista.

Video en Audio

Windows Vista Home Basic vereist een videokaart dat ondersteunt DirectX 9-graphics en 32 MB VRAM-geheugen heeft. Echter voor alle andere versies van Windows Vista moet de minimale videokaart 128 MB van videogeheugen, Pixel Shader 2.0 en een stuurprogramma dat WDDM, de Windows Display Driver Model ondersteunt. SQL Server Magazine meldt dat de eisen verschillen omdat alle versies van Windows Vista met uitzondering van Home Basic bevatten de Windows Aero-gebruikersinterface, waarvoor hogere video prestaties dan de Vista Basic-interface. Microsoft bevat ook een elementaire audio-uitgang mogelijkheden als onderdeel van de aanbevolen vereisten voor Windows Vista Home Basic.

Harde schijf

Windows Vista Home Basic is een harde schijf van 20 GB met een minimum van 15 GB vrije ruimte vereist. Ter vergelijking, vereist alle andere versies van Windows Vista een 40 GB harde schijf.

Optische kaart

Vorige generaties van Microsoft Windows-besturingssystemen kunnen worden geïnstalleerd vanaf een cd-rom-station. Windows Vista Home Basic vereist echter een DVD-ROM-station, aangezien het product enkel bij DVD's schepen.