Uploaden bandbreedte kwestie?

Uploaden bandbreedte kwestie?


Internet serviceproviders adverteren vaak hun downloadsnelheden. Gezien het feit dat vele binnenlandse verbindingen zijn ingesteld om meer downloaden bandbreedte dan het uploaden van bandbreedte, is dit een verstandige zet vanuit een marketing perspectief. Bovendien, veel gebruikers meer data dan ze uploaden downloaden. Dat gezegd zijnde, als u nodig hebt om gegevens te verzenden vanaf uw computer naar andere computers op het Internet, uw upstream bandbreedte zeer belangrijk worden kan.

Video Streaming

Een van de meest eenzijdige gebruikt van uw Internet verbinding voor het streamen van video vanaf een service op het Internet, zoals YouTube, iTunes of Netflix is. Met deze diensten, uw computer verzendt een relatief korte verzoek om de video verzonden, waarna de service stuurt de video naar je. Bijvoorbeeld, kan een high-definition film gemakkelijk vijf megabits per seconde downstream bandbreedte en heeft bijna geen upstream bandbreedte vereisen.

Casual webgebruik

Toevallige surfen op het Web is ook een download-gewogen activiteit. Voor het downloaden van een webpagina, verzendt uw computer een reeks aanvragen naar de server op het Internet voor de informatie. Hoewel u hebben genoeg upload bandbreedte moet voor het verzenden van verzoeken naar de andere computer, duurt het meestal niet ergens in de buurt zo veel bandbreedte een pagina over ontvangen aan te vragen.

Gaming en IP-telefonie

Twee gebieden waar upstream bandbreedte invloed kan thuisgebruikers zijn gaming en gebruik van het Internet om te bellen. In beide gevallen bent u via uw internetverbinding gegevens te sturen naar iemand anders op het Internet. Hebt u niet genoeg bandbreedte voor de overdracht, de partij aan de andere kant van de vraag of het spel hoort u stotteren of ziet uw bewegingen nadat ze moeten doorkomen. De oplossing voor dit probleem is het toevoegen van de upstream bandbreedte.

Gebruik van Servers

Wanneer u een server op uw verbinding uitvoert, klapt uw behoefte aan bandbreedte. Bijvoorbeeld, als u bent het verstrekken van hoge kwaliteit video, moet u voldoende bandbreedte ter ondersteuning van een vijf-megabit-upload voor eenieder die wil kijken naar uw video op hetzelfde moment. Terwijl de meest casual gebruikers zijn niet het gebruik van hoog-bandbreedteInternet servers uit hun huizen, misschien u extern inloggen naar uw computer wilt of uw mediaverzameling delen met uw smartphone of tablet. Wanneer u dit doet, u ook een server en als u geen genoeg upstream bandbreedte voor het verzenden van het beeld van uw scherm of of films naar uw apparaat, zult u kunnen doen.