Tutorial voor MS Excel

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma van de software die u toelaat om gegevens in tabelvorm georganiseerd in kolommen en rijen maken. Deze elektronische grootboeken hebben een onbeperkt aantal toepassingen, van het voorbereiden van een huishoudelijke begroting om te schikken uw nummers in een grafische kaart. Door te leren de grondbeginselen van deze toepassing, kunt u profiteren van de functies voor uw eigen toepassingen.

Een werkblad maken

Als u wilt maken een werkblad tweemaal klikken het Excel-pictogram op uw bureaublad of in de bijbehorende titel in uw map 'Programma's '. Excel opent automatisch een "werkmap," dat een verzameling van werkbladen in één bestand is.

Nu, selecteer de optie "Pagina-instelling" onder de vervolgkeuzelijst van het bestand en kies of je voorkeur uitgaat naar het document naar een pagina of de afdrukstand liggend.

Vervolgens klikt u op het tabblad "Marges" in het dialoogvenster "Page Setup" en alle metingen voor de boven, onder, links, rechts, koptekst en voettekst de afstand, als voorkeur instellen. U kunt ook aangeven of u wilt dat de inhoud van de pagina wordt horizontaal gecentreerd of verticaal door het vakje naast de selectie aan te vinken.

Volg door te klikken op het tabblad "Blad" en een koptekst en voettekst toevoegen aan uw spreadsheet. Deze gebieden worden vaak gebruikt voor de weergave van informatie, zoals een vertrouwelijkheid aankondiging of pagina nummer dat kan worden aangepast aan uw specificaties. Excel biedt ook een drop-down menu van kant en klare posten voor degenen die geen een gepersonaliseerde aankondiging vereisen.

Tot slot, klik op het tabblad "Blad" en controleer de elementen dievan u zou moeten worden afgedrukt, zoals de rasterlijnen van de pagina of bezwaren. U kunt ook kiezen hoe uw pagina afdrukken (bijvoorbeeld, "Down, vervolgens over"), of laat het bij de standaardinstelling. Klik op de knop "OK" wanneer u klaar bent met de selecties.

Kies de optie "Save As" onder het menu "Bestand" om een naam en sla het bestand. Uw document is nu klaar om te worden bewerkt.

Gegevens toevoegen

Gegevens naar uw werkblad toevoegen door op een cel te klikken en vervolgens te typen.

Eerst de titel van het werkblad toevoegen door te klikken op een vak (cel) boven en sleep vervolgens de muis over het aantal cellen nodig. Bijvoorbeeld als u een presentatie van de vijf-kolom maakt, selecteert u dit aantal cellen.

Vervolgens selecteert u de optie "Cellen" onder het "Format" drop-down menu en klik op de "Uitlijning" tab in het dialoogvenster "Celeigenschappen". Hier kunt u bepalen de uitlijning van de titel (horizontale of verticale) en de hoek van de tekst door het instellen van het aantal graden, indien gewenst. Blijven de "tekst regelzone" en de "Wrap tekst," "Shrink aan" controleren en/of dozen "Cellen samenvoegen". De functie "Wrap tekst" houdt uw titel binnen het aantal cellen geselecteerd eerder, terwijl het besturingselement "Cellen samenvoegen" deze cellen in één grote doos maakt. Hebt u een lange titel, controleren de "Verkleind zodat passen" optie te hebben Excel automatisch aanpassen van de grootte van het lettertype om te houden van de woorden die binnen de grenzen. Klik op de knop "OK" wanneer u klaar bent.

Klik op elke cel vereist en voer uw gegevens blijven. Cel koppen worden meestal aan de top, met de bijbehorende onderliggende gegevens ingevoerd.

Opmaken van inhoud

Met behulp van de Excel "Opmaakpalet" kunt u het werkblad verbeteren door het opmaken van de gegevens, zoals de instelling uitlijning of achtergrondkleur, aantrekkelijker en effectief maken van het document.

Beginnen met het instellen van de specificaties van het lettertype van de tekst. Doe dit door te klikken op de knop van de diamant in de bovenste, linker hoek van het werkblad alles tegelijk selecteren en ga naar de "Opmaakpalet" toewijzen van een lettertype, de tekengrootte en de kleur. Afwisselend, als u alleen bepaalde gebieden opmaken wilt, klik en sleep over dat gedeelte en vervolgens opmaken als voorkeur.

Doorgaan met de gewenste gegevens selecteren en opmaken met behulp van de verschillende functies in het palet. Klikt u op elke sectie in het "Opmaakpalet", zoals "Randen en arcering", en klik vervolgens op de knoppen en vervolgkeuzelijsten om uw selecties te maken.

Sla uw werk als u klaar bent.