Touch scherm voordelen

Het is vrij standaard voor de meeste computersystemen op te nemen van een monitor. De monitor kan de gebruiker toegang krijgt tot een visuele representatie van het systeem en de toepassingen waarmee ze willen communiceren. De gebruiker kan dit doen door het gebruik van de computermuis en toetsenbord. Er zijn echter ook touch screen monitoren waarmee voor de gebruiker om het manipuleren van het systeem en de applicaties via het beeldscherm zelf aan te raken. Deze soorten monitoren hebben verschillende voordelen.

Ruimte en mobiliteit

Standaard computersystemen die dat een muis en toetsenbord voor operatie nemen meer ruimte in beslag vereisen dan touch screen monitoren doen. Touch screen monitoren kunnen dus worden gebruikt met meer gemak in gebieden waar een gebruiker hoeft niet veel ruimte om te plaatsen van een computersysteem. Het ontbreken van het randapparaat betekent ook dat de gebruiker het systeem meer gemakkelijk vervoeren kan omdat minder is verbonden met het systeem als geheel.

Duurzaamheid

De randapparatuur gebruikt met standaardschermen heeft veel componenten die gevoelig zijn voor beschadiging. Bijvoorbeeld, heeft een toetsenbord afzonderlijke toetsen en verwante circuits, elk waarvan kan breken of worden helemaal niet meer functioneert als gevolg van vuil, kruimels, water schade, enz. Daarentegen kunnen aanraakschermen gemakkelijker worden beschermd omdat ze niet zoveel delen hebben. Dit betekent dat touchscreens hebben het potentieel om te hebben een langere levensduur van het product dan standaardschermen en computersystemen.

Taal

Tientallen talen worden gesproken over de hele wereld, en gezien het gemak van reizen en het bestaan van een mondiale economie, is het belangrijker dan ooit voor mensen te kunnen communiceren waar ze naartoe gaan. Touch-screens kunt pictogrammen die kunnen worden beschouwd als universele zodat mensen het systeem, ongeacht hun herkomst begrijpen. Er is geen behoefte het individu om te lezen en/of het invoeren van tekst in een taal die ze niet kennen.

Snelheid

Het feit dat pictogrammen kunnen worden gebruikt met touch-screens sterk verhoogt de snelheid waarmee de gebruiker de system-toepassingen kunt manipuleren. Het kost veel minder tijd voor de hersenen voor het verwerken van een afbeelding, dan om te lezen een hele zin van tekst, zodat gebruikers de toepassing kunnen doorlopen in een kwestie van seconden verwerkt en worden op hun weg sneller. Snelheid ook verhoogd omdat gebruikers niet hoeft te typen uit een reactie.

Comfort

Touch-screens hebben de potentie om comfortabeler voor de gebruiker. Voor mensen met artritis kunnen een touchscreen bijvoorbeeld minder pijnlijk te gebruiken dan het proberen te begrijpen van een muis of druk op een volledige reeks van toetsen op het toetsenbord. Ze kunnen ook toegankelijker voor mensen met een slecht gezichtsvermogen omdat pictogrammen soms kan gemakkelijker kunt onderscheiden dan tekst.