Tips voor foutopsporing

Foutopsporing, is het proces van het vinden en corrigeren van bugs, of fouten, in soft- of hardware-code een essentieel onderdeel van elke ontwikkelingscyclus. Foutopsporing kan omvatten kleine en complexe oplossingen en patches, en kan worden gedaan voordat het product wordt uitgebracht, na de release-op afstand of via een update – of zelfs tijdens de ontwikkeling zelf. Er zijn een aantal benaderingen en instrumenten die debugging vereenvoudigen kunnen, en talrijke tips kunnen worden opgedaan uit ervaren ontwikkelaars of één van de vele boeken gepubliceerd op foutopsporing.

Het probleem reproduceren

Een van de eerste technieken programmeurs worden onderwezen over debugging blijft de primaire manier om te identificeren en corrigeren van een fout; u moet de fout te reproduceren. Of dat nu gaat om opnieuw de voorwaarden waarin de bug werd ontdekt of deductively bepalen de omstandigheid waarin de fout zich voordoet, is de fout te reproduceren de belangrijkste stap bij het debuggen effectief. Als computer science professor stelt Terence Parr bondig: "alle bugs worden veroorzaakt door computers doen precies wat ze verteld." Daarom moet u om erachter te komen wat en waar de computer om op te treden ten onrechte wordt verteld.

Verminderen

Wanneer geconfronteerd met het debuggen van een lang programma of grote dataset, kan zelfs de meest ervaren programmeur worden overweldigd. Professor Parr legt uit dat ".. .een grote gegevensset introduceert een heleboel lawaai dat camoufleert de fundamentele oorzaak van het probleem." Hij raadt aan het programma of bestand te verdelen in kleinere, beter beheersbare stukken en vervolgens scannen voor de bug. Wanneer u de bug tegenkomt, kunt u stoppen met het proces en de fout corrigeren.

Experiment

Wetenschappelijk-stijl aftrek kan ook helpen een programmeur center in op de bron van een bug. Als wetenschappers die experimenten opzetten door komen met testbare hypothesen die vervolgens worden bewezen of weerlegd door een gecontroleerde experiment, kunt u een opgeleide hypothese over welke soorten code kunnen het creëren van een bug. Vervolgens vinden en deze voorwaarden, elk – zoals een experiment – testen totdat u de reeks voorwaarden waarin inderdaad, de bug veroorzaakten, corrigeren.

Ervaring

Parr staat ook als het gaat om het opsporen van fouten, "ervaring heeft geen substituut." Als u- of iedere programmeur – worden meer ervaren met zowel schrijven en debuggen van code, zul je beter in. Tijdens de code schrijven, zal u vertrouwen op ervaringen uit het verleden corrigeren bugs om code waardoor die bugs in de eerste plaats te schrijven. Tijdens de foutopsporing, zal u zitten kundig voor terugverwijzen naar soortgelijke ervaringen die u hebt gehad met insecten die zich op verschillende manieren worden gedragen. Tot je dat punt hebt bereikt, communiceren met andere ontwikkelaars in uw team of in de Gemeenschap en op het Internet en hen om hulp vragen.