Tekst grootte wijzigen in Windows Vista

Tekst grootte wijzigen in Windows Vista


Windows Vista heeft een standaard tekstgrootte voor pictogrammen en menutekst. Als u de schermresolutie van uw Vergezicht systematiek wijzigt, zal de tekengrootte vergroten of verkleinen afhankelijk van hoe u uw resolutie aanpassen. U kunt handmatig de grootte van de tekst wijzigen zodat er meer comfortabel op uw ogen. Als u van een zeer hoge schermresolutie gebruikmaakt, is het een goed idee om de tekstgrootte te compenseren voor de toegenomen detail. Hierdoor wordt de tekst beter kunt zien en het verminderen van vermoeidheid van de ogen.

Instructies

1

Klik op "Start" en vervolgens "Control Panel" en vervolgens "vormgeving en persoonlijke instellingen." Selecteer "Personalization" in het menu.

2

Klik op "Adjust font size (DPI)" in het linkerdeelvenster.

3

Controleren van de zeepbel naast de "Standaard", (96 DPI) voor tekst van normale grootte, of controleren van de zeepbel naast "Grotere schaal (120 DPI)" als u wilt dat grotere tekst. Als u kleinere tekst wilt of de grootte wilt wijzigen, gaat u verder naar stap 4.

4

Klik op de "Aangepaste DPI" in de rechterbenedenhoek van het venster van het Schrapen DPI.

5

Selecteer het percentage dat u wilt gebruiken in de lijst "Schaal om dit percentage van normaal gebruik". Het percentage dat u selecteert, verandert het aantal pixels per inch. Gebruik een kleiner percentage voor kleinere tekst en een groter percentage voor grotere tekst.

6

Klik op 'OK' of 'Toepassen' om de tekstinstellingen te bewaren. Herstarten uw computer voor deze wijzigingen door te voeren.