System Restore uitgeschakeld Groepsbeleid

Systeemherstel is een hulpprogramma van Microsoft Windows waarmee gebruikers terug te draaien hun systeem naar een vorig punt in de tijd. Dit wordt vaak gebruikt om het oplossen van systeemproblemen als gevolg van software-updates en installaties. Het groepsbeleidsobject (GPO) heeft instellingen systeem terugzetten instellingen, met inbegrip van het hulpprogramma Systeemherstel uit te schakelen.

Vinden van de instellingen

Het systeem terugzetten om instellingen te wijzigen in het groepsbeleidsobject, moet u hen eerst vinden. De volgende secties in het navigatiedeelvenster uitvouwen: Computerconfiguratie, Beheersjablonen, systeem en systeem herstellen. Er zijn twee configureerbare instellingen, "Turn Off System Restore" en "Turn Off configuratie."

Systeemherstel uitschakelen

Als deze instelling is uitgeschakeld, wordt Systeemherstel is ingeschakeld en kan niet worden uitgeschakeld door eindgebruikers. Inschakelen van deze instelling schakelt u Systeemherstel en voorkomt dat het wordt ingeschakeld. Als u laat deze instelling ingesteld op "Not Configured", Systeemherstel gebruikt de lokale configuratie-instellingen.

Uitschakelen van configuratie

Als Systeemherstel is uitgeschakeld door het Groepsbeleid, heeft deze instelling geen effect. Wanneer ingeschakeld, verhindert deze instelling eindgebruikers het aanbrengen van de wijzigingen aan de systeem configuratie herstellen op hun machines. Als Systeemherstel is ingeschakeld en deze instelling is ingesteld op uitgeschakeld, het systeem herstellen Configuratiescherm zichtbaar is, maar de standaardinstellingen van het systeem worden afgedwongen. Wanneer deze optie is ingesteld op "Not Configured", hebben eindgebruikers de mogelijkheid om wijzigingen in hun systeem configuratie herstellen.