Systeemvereisten voor Studio 10Studio 10 is een lid van de best verkochte digitale video-editing software lijn van Pinnacle. Het is sindsdien al voorbijgestreefd door nieuwere versies, met Studio 14 wordt de meest recente vanaf November 2010, maar versie 10 is nog steeds een uitstekend product dat kan voldoen aan iedereen op zoek naar een kwaliteit digitale omgeving waarin om video te bewerken.

Besturingssysteem

Volgens de officiële specificaties van Pinnacle, Studio 10 werd ontworpen om te draaien alleen op Windows XP, maar een installatieprogramma voor Windows Vista is opgenomen op de DVD voor Studio versie 10.6. Om te installeren naar Windows 7, moet een patch van de Pinnacle-website worden gedownload.

Processor en geheugen

Studio 10 zal draaien op een 1,4 GHz-processor, maar het wordt aanbevolen dat een 2.4 GHz processor of hoger wordt gebruikt voor Studio 10 uit te voeren op zijn best. 512 MB RAM-geheugen zijn vereist voor het uitvoeren van Studio 10, maar 1 gigabyte zal draaien sneller en efficiënter. 1 gigabyte is de hoeveelheid schijfruimte vereist voor de installatie van de Studio 10. Dit gaat tot 3 GB als het bonus softwarefuncties zijn geïnstalleerd naast de kern programma.

Andere benodigde Hardware

Een DirectX 9-compatibele videokaart met 32 MB RAM-geheugen is vereist, maar gladder videomogelijkheden stoten van de hoeveelheid RAM-geheugen tot 128 MB toestaat. Er is ook een DirectX 9-compatibele geluidskaart vereist. Een DVD-ROM-station is vereist voor de installatie van de Studio 10.