Superscope configureren

Wanneer kleine lokale netwerken van IP-adressen voor de computer van de gebruiker opraken, kunnen zij draaien aan Superscope. Deze Microsoft Windows-functie kan beheerders het netwerk uit te breiden zonder het opnieuw configureren van de DHCP-server. Een DHCP-server distribueert IP-adressen via een netwerk; zonder extra adressen functioneren nieuwe computers niet op het netwerk.

Instructies

1

Open de DHCP-server-console. Klik op de Windows "Start" knop, selecteer "Programma's" en kies "Beheerder programma's." Selecteer "DHCP" in het menu.

2

Met de rechtermuisknop op de naam van de DHCP-server. Selecteer "Nieuwe Superscope" in het menu. Hiermee opent u het venster van de wizard Superscope.

3

Klik op "Nieuwe Scope." Hiermee opent u de wizard Nieuwe scope.

4

Stel de nieuwe scope. Typ een nieuwe naam voor de scope en selecteer een nieuwe IP-adresbereik. Bijvoorbeeld, als uw scope 192.168.0.1, dan is een superscope kan worden 192.0.0.1 aan 192.0.0. 254. Klik op 'OK'.

5

Maak een naam voor de nieuwe Superscope. De wizard bevat een tekstvak voor het typen in de naam.

6

Selecteer de onlangs opgerichte Superscope. Het wordt weergegeven in de keuzelijst in het scherm van de wizard. Selecteer de naam en klik op 'OK'. Nu kunt u gemakkelijk toegang tot de nieuwe Superscope voor toekomstige onderhoud.

7

Reboot de computer. Zodra u de Superscope hebt gemaakt, hoeft u niet te doen verder niets. IP-adressen worden toegewezen aan nieuwe computers in het netwerk zonder enige verdere configuratie.