Streaming muziek toevoegen aan een Website

Streaming muziek toevoegen aan een Website


Het geluid van uw website kan worden favoriete nummers tot favoriete stations, zo onderscheidend als zijn look. U kunt uw website met widgets naar internetradio stream, audio services voor het delen of, voor de ambitieuze, vergroten uw eigen audio streaming-dienst. Multicast-servertechnologie kan een enkele muziekbron voor vele kijkers van de website.

Het multicast-voordeel

Als een streaming muziek provider geprobeerd om te bouwen van een fan base vanaf één computer, zou het aantal luisteraars afhangen van de bandbreedte. Elke luisteraar zou een deel van die bandbreedte nemen totdat de computer niet langer om het even welk van de luisteraars dienst kon. Multicast-servers nemen een enkele gegevensstroom van de muziek provider, dupliceren van de stroom en leveren elke luisteraar. Wanneer u streaming muziek aan uw website toevoegt, geeft u uw bezoeker van de computer Routebeschrijving naar een multicast-muziekbron.

Het toevoegen van internetradio

Internet radiostations kunnen uitzenden over de hele wereld met behulp van website-eigenaren die widgets die aansluiten op de stations toe te voegen, zo veel commerciële Internet radio bedrijven zoals Spotify en Live365 bieden widgets om er eenvoudig toe te voegen een stream. U kunt zelfs vinden uitzending radiostations dat aandeel de programmering door middel van streaming audio, en dat ook widgets te verankeren in de code van uw website. National Public Radio biedt een stream die live en geselecteerde opgenomen programmering, evenals een collectie van widgets voor zowel muziek en nieuws mixen.

Muziekwinkels en diensten delen

Andere bronnen van streaming muziek omvatten services waarmee gebruikers om te uploaden en delen van hun eigen muziek, zoals SoundCloud, waarin een aantal manieren om spelers insluiten in uw website. In de meeste gevallen kunt u de afspeellijst die stromen, een functie die sommige Internet radiostations niet bieden. Internet muziekwinkels, zoals iTunes, kunnen u bouwen aangepaste widgets om te verkennen en bekijken van muziek beschikbaar via de store.

Streaming van uw eigen Station

Maken van uw eigen Internet muziek stream geeft u de grootste controle over inhoud, natuurlijk. Stap kostwinner zulke zoals Radionomy en Live365 bieden steun om het proces te vereenvoudigen, of u kunt beginnen vanaf nul. Het huren van een multicast-gegevensstroom is betaalbaar, starten onder $10 per maand ten tijde van publicatie. U moet een source-client te voeden van de stream, gevonden als standalone freeware of ingebed in de DJ-software, en u moet maken van uw eigen code voor insluiten van de stream. Wanneer gaan de do-it-yourself route, denk eraan dat u het auteursrecht voor alle muziek die u afspeelt, of betalen licentiekosten voor het recht tot uitzending moet bepalen.