-Station Vs. sprong flashdrives

Als technologie voorschotten en computers een integraal onderdeel geworden van meer gebieden van het leven, de noodzaak om te kunnen om informatie gemakkelijk en betrouwbaar groeit. Een van de meest populaire oplossingen voor deze behoefte is een flash drive, ook bekend als een jump drive, informatie op te slaan.

Flash Drive

Een flash drive--ook wel genoemd een MemoryStick--is een klein, draagbaar apparaat dat kan worden gebruikt voor het opslaan van gegevens. Een JumpDrive is een merknaam van Lexar voor een flash drive. Veel mensen gebruiken de term "jump drive" als een algemene beschrijving voor een flash drive. Het station bestaat uit een stevige kaart in een plastic dop. Het heet een flash drive vanwege het gebruik van flash-geheugen, dat een permanente computergeheugen dat kan worden geschreven is over over en weer, zoals hoe een VHS-band kan worden gebruikt over en weer.

Grootte

Een van de grootste voordelen van een jump drive is de grootte. Nauwelijks groter dan een pakje kauwgom, een flash drive kan worden gemakkelijk opgehangen aan een sleutelhanger of uitgevoerd in een zak. Dit betekent dat het zeer eenvoudig voor een persoon om te houden van alle zijn belangrijke gegevens met hem overal waar hij gaat.

USB

Een flash drive aansluit op een USB, of universal serial bus, poort. Alle computers hebben ten minste een van deze poorten, en velen hebben twee of meer. Aangezien het aansluiten op de USB-poort, kan een flash drive gemakkelijk worden overgedragen van de ene computer naar de andere. Dit maakt het delen van bestanden via een MemoryStick zeer eenvoudig, en vaak sneller dan het opzetten van een directe bestandsoverdracht tussen computers.

Opslag

De hoeveelheid gegevens die op een flash drive passen kan is soms onthutsend. Sommige stations zijn zo klein als 2 gigabyte, terwijl anderen 10 of meer gigabytes kunnen houden. Zelfs de kleinste flash drive bezit honderden keren meer informatie dan een floppy disk, en ze zijn vele malen geschikter dan cd's of DVD's.

Prijs

Hoe duur een flash drive is hangt meestal op hoeveel gegevens kan bevatten. Uiteraard hoe meer gegevens houdt, des te meer zal kosten. Een flashstation van 4 tot 8 gigabyte kan worden gekocht voor $20 of minder, met ingang van 2009. Grotere exemplaren zijn beschikbaar, maar ze zijn niet vaak verkocht in de gemiddelde computerwinkel. Wat is meer, zal de gemiddelde computergebruiker waarschijnlijk hebben geen behoefte voor een gegevens-stick zo groot.