Starburst effecten in Photoshop CS5

Starburst effecten in Photoshop CS5


Fotografen gebruiken speciale lens filters starburst gevolgen wanneer hun beelden bevat heldere hoogtepunten. Bij het bewerken van beelden in Adobe Photoshop, kunt u het uiterlijk van deze gespecialiseerde soorten hoogtepunten met technieken die op één of meer van de programma's en filters, Bel simuleren functies die normaal gesproken niet dit soort effecten produceren te combineren. De methoden produceren resultaten u kunt wijzigen, te verfijnen en aanpassen van uw afbeelding inhoud en visuele stijl.

Gereedschap aangepaste vorm

Photoshop de aangepaste vorm tool produceert lagen die gebieden van de kleur die is gedefinieerd door vectormaskers bevatten. In tegenstelling tot laagmaskers, die bestaan uit afbeeldingen met grijswaarden gebruikt om te onderscheiden van de verborgen gedeelten van een laag zichtbaar, vector maskers gebruik illustraties om te produceren scherpe omtrekken om de gebieden die zij openbaren. De aangepaste vorm tool bevat verschillende vorm voorinstellingen die produceren starburst-achtige effecten, waaronder een die eigenlijk heet "Starburst." Maak een aangepaste vorm laag gevuld met een lichte kleur of wit, en gebruik een geschikte masker shape toe te voegen een Sterrenexplosie. Als u de starburst verplaatsen naar een andere positie op de laag wilt, gebruik het gereedschap Verplaatsen te verhuizen van het masker dat het grafische element produceert.

Tekst op selectie

Wanneer u het onthullen van het deelvenster Lagen, de "Ctrl" toets ingedrukt en klik op de laagminiatuur van een Photoshop-laag die de levende tekst bevat, wordt een actieve selectie gemaakt in de vorm van de letters van elke type op de laag. Als u een tekstlaag die een plusteken (+) of een sterretje bevat, kunt u de vorm als uitgangspunt voor een selectie die vervolgens de basis voor een vuurwerk-highlight wordt. Om te fine-tunen de selectie, druk op "Q" om Snelmasker modus naar zodat u een vervaging filter toepassen kunt om de contouren te verzachten. U kunt deze selectie gebruiken om het gebied getroffen door een aanpassingslaag die een hoogtepunt produceert te definiëren.

Aanpassingslaag

Met een op de juiste manier gevormde actieve selectie, kunt u een aanpassingslaag die lichter van een onderliggende afbeeldingslaag om te produceren een Sterrenexplosie hoogtepunt. Wanneer u de schuifregelaar hoogtepunt naar links op het RGB-kanaal van een aanpassingslaag met niveaus sleept, wordt het gebied dat wordt begrensd door uw selectie lichter, een Sterrenexplosie simuleren. U kunt ook de schuifregelaar lichtheid in het Master-kanaal van een Hue/Saturation adjustment layer om dit effect te bereiken. De schuifregelaar helderheid in een Helderheid/Contrast adjustment layer produceert goede resultaten, ook als de blootstelling schuifknop in een aanpassingslaag blootstelling en de aansteker voorinstelling in het RGB-kanaal van een Curves adjustment layer. Wanneer u aanpassingslagen gebruiken om deze effecten te produceren, kunt u bewerken, verfijnen en deze op elk gewenst moment verwijderen.

De stijl van de laag op laag

De stijlen van de laag van Photoshop van bieden een scala aan effecten kunt u afstemmen en wijzigen om toe te passen gloed, slagschaduwen, gesimuleerde 3D-effecten en overlays aan de laaginhoud. Nadat u een stijl van de laag hebt toegepast, kunt u de uitvoer omzetten in afbeeldingslagen die bevatten van pixel-gebaseerde representaties van de stilistische effect dat u gebruikt. Deze transformatie Hiermee verwijdert u de stijl van de laag op hetzelfde moment. Het voordeel ligt in zijn vermogen om u te voorzien afbeeldingslagen op basis van effecten die zijn toegepast op objecten die u niet wilt gebruiken in je compositie. U kunt bijvoorbeeld een buitenste gloed-effect toepassen op een tekstlaag met een "+" teken en het gloedeffect omzetten in een vrijstaande laag die u kunt gebruiken zonder de vorm blijft zichtbaar.