Stapsgewijze instructies voor het instellen van een draadloze Router met een DSL-Modem

Hebt u een DSL internetverbinding en wilt een draadloos netwerk via een router instellen, het verbindingsproces kan worden intimiderend op het eerste, vooral als je nog nooit eerder heb gedaan. Met een beetje geduld en een paar minuten tijd, het toevoegen van een router is echter een vrij eenvoudige verbinding.

Steeds bereid

Beginnen met ervoor te zorgen heb je alle eenheden en verbindingen die u nodig hebt. Moet u een DSL-modem, uw draadloze router, elektrische adapters voor beide en een voeding stekker hen in. U moet ook een telefoonkabel DSL en ten minste één Ethernet-kabel, plus een extra Ethernet-kabel voor elke computer die u wilt aansluiten via Ethernet. De meeste routers kunnen u maximaal vier eenheden via Ethernet verbinding. Computers die u van plan bent om draadloos verbinding maken met een Ethernet-kabel niet nodig, maar ze moet elk een draadloze kaart geïnstalleerd.

Uw DSL-verbinding controleren

Controleer of dat uw DSL werkt, als u dat nog niet hebt gedaan. Om dit te doen, sluit de modem aan op de telefoonaansluiting met de DSL-kabel en sluit de Ethernet-kabel aan de achterkant van een computer. Installeren ieder software u door uw Internet Service Provider (ISP) gegeven, en alle stappen ze geven je de verbinding activeren. Wanneer u verbinding met het Internet en optrekken van webpagina's, is de verbinding goed werkt.

Het toevoegen van uw draadloze Router aan DSL

Zwenking vandoor uw DSL-modem, laat het aangesloten op de telefoonaansluiting. De Ethernet-kabel loskoppelt van de computer en sluit deze aan op de juiste aansluiting in uw router (meestal met het label "Internet"). Sluit uw computer rechtstreeks op de router via een Ethernet-kabel, een van de genummerde output-aansluitingen op de router aangesloten. Sluit de router en zet hem aan; ook zet uw DSL-modem, en wacht u enkele ogenblikken. De meeste modems hebben indicatielampjes voor DSL en Ethernet. Wanneer beide verlicht zijn, is de verbinding is voltooid. Uw computer moet een Internet-verbinding het zelfde als voordien registreren.

Uw router en de draadloze verbindingen configureren

Configureren van de router, open een browservenster en typ in IP-adres van de router aan u geleverd door de fabrikant. Vanaf hier, moet u zitten kundig voor naam van uw netwerk en het opzetten van een beveiligde sleutel. Zodra dit voltooid is, kunt u beginnen met het andere computers draadloos met elkaar verbinden. Als u wilt een computer verbinden met het draadloze netwerk, activeren van de computer draadloze adapter, wachten tot het detecteren van uw netwerk en typ in de pass code wanneer daarom wordt gevraagd. Herhaal dit proces voor elke computer waarmee die u draadloos verbinding maakt. Ook kunt u bestandsdeling tussen afzonderlijke computers in het netwerk inschakelen. Als u dit doet, moet u dat alle firewalls op uw computers zijn ingesteld op het toestaan van verkeer binnen uw netwerk.

Als het niet gaat zoals gepland

Zoals met alles met betrekking tot computers configureren, is er een kans dat de verbinding niet de eerste keer werkt. Dit zou zijn voor een verscheidenheid van redenen en is waarschijnlijk eenvoudig vast te stellen, maar als u geen computer-savvy bent, u zult waarschijnlijk moeten iemand om te helpen bij het oplossen van het probleem. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw router, bel het nummer van de technische ondersteuning geboden bij uw router of contact opnemen met uw Internetprovider voor meer informatie.