Specificaties voor een 8400 Nvidia grafische kaart

De grafiekkaart van Nvidia GeForce 8400 GS, uitgebracht in 2007, was gericht op gebruikers die zoeken naar solide prestaties tegen een lagere kostprijs. Een versie van de kaart, terwijl niet een top performer, voldoende resultaten bij het testen door de website Overclock3D.net., die zijn gaming prestaties beoordeeld door Ross McKillop Een aantal van de kaart specificaties helpen bepalen de algehele prestatiesmogelijkheden.

GPU Specs

De kern van de Nvidia 8400 GS grafische is kaart een grafiekverwerking eenheid of GPU, oftewel de microprocessor die verantwoordelijk zijn voor het beheren van een computer driedimensionale grafische weergave. De 8400's GPU heeft een unified shader core architectuur, toestaand het om toepassingen waarvoor parallelle verwerking, zoals videocodering en pixel arcering te versnellen. De 8400's GPU architectuur neemt ook de technologie van de GigaThread, die gebruik maakt van meerdere, onafhankelijke draden verwerking efficiƫntie te vergroten.

De specificaties van de interface

Voor het aansluiten op een computer de centrale verwerkingseenheid (CPU), de 8400 NVIDIA grafische kaart maakt gebruik van een bus-interface voor Peripheral Component Interconnect (PCI). Deze interface zorgt voor hogere kloksnelheden dan andere soorten bus interfaces. Meer in het bijzonder is de 8400 compatibel met PCI Express x 16, die kan doorgeven 4 GB per seconde voor data, zowel stroomopwaarts en stroomafwaarts.

Motor specificaties

Een Nvidia Lumenex motor bevoegdheden de 8400 NVIDIA grafische kaart. Deze motor kan leveren 16 x anti-aliasing vermogens, die is een verwijzing naar hoe goed zij de gerafeld van randen van de afbeelding kan verminderen. Van de kaart Lumenex Engine biedt de 128-bits zwevende punt hoge belichting van de dynamic-range (HDR). HDR verlichting is een soort weergave die gebruikmaakt van verlichting berekeningen binnen groot dynamisch bereik. Hoe meer bits HDR verlichting die van een afbeelding kaart heeft, hoe realistischer de lichteffecten kunnen zijn.

Kloksnelheden

Kloksnelheid verwijst naar hoeveel pulsen de oscillator binnenkant verwerking die een onderdeel in een bepaalde seconde genereren kunt. Hoe hoger de kloksnelheid van een component, des te sneller kan het voltooien computing instructies. De Nvidia grafische kaart beschikt over een core-kloksnelheid van 567 MHz, een arcering kloksnelheid van 1.400 MHz en een kloksnelheid geheugen van 400 MHz.

Geheugen specificaties

Voor het opslaan en grafiekverwerking gegevens ontvangen, de 8400 Nvidia grafische kaart biedt 256 MB of 512 MB geheugen, afhankelijk van de fabrikant. In het algemeen, hoe meer geheugen een grafische kaart heeft, des te sneller het afbeeldingen kunt maken. Een andere specificatie die betrekking op van een afbeelding kaart snelheid heeft is zijn geheugeninterface. De 8400 maakt gebruik van een 64-bit geheugeninterface, met "64-bits" wordt een verwijzing naar hoeveel rijstroken of rijen met gegevens die de interface tegelijk aankan. Het gebruik van deze 64 bits, kan de 8400 bieden een maximale geheugenbandbreedte 6,4 GB per seconde.