Soorten dubbel glasDubbele beglazing is een methode van venster beglazing met behulp van twee aparte deelvensters van glas gescheiden door een dunne leegte. De glazen bladen worden ingesteld in een frame, overvulling van het gas tussendoor om te produceren een integraal raam dat op de site is geïnstalleerd. Er is een scala van opties voor elk onderdeel van het venster, resulterend in talloze combinaties voor de algehele raam.

Frame

Het frame bestaat over het algemeen uit één van drie soorten materiaal: aluminium, hout of PVC. De keuze van materiaal is afhankelijk van de stijl van het huis, de grootte van het venster en het klimaat. Aluminium frames zijn geweldig voor moderne woningen met een gestroomlijnd uiterlijk, terwijl hout meer traditioneel op periode-stijl huizen gebruikt is. Hout is over het algemeen een betere isolator dan aluminium, en zal helpen verminderen van warmteverlies door middel van het frame. PVC is een relatief nieuwe optie waarmee het extra voordeel van kunnend kozijnen maken in bijna elke vorm en kleur.

Glas

Glas is beschikbaar in een aantal varianten: vlakte, getint of bekleed. De laatste twee willen verminderen de hoeveelheid warmte die binnenkomt van uw huis via de ramen. Getint glas wordt gebruikt om te verminderen de hoeveelheid UV-licht (en dus warmte) die het gebouw binnenkomt. Het biedt ook een architectonisch element, waardoor het glas een gekleurde tint. Coatings zijn meestal gemaakt van polyester of metaal, en willen reflecteren binnenkomende UV-stralen, controle op de overdracht van warmte en/of licht op een vergelijkbare manier.

Leegte

De leegte tussen de bladen van glas kan een vacuüm of bevatten een inert gas. Argon, krypton en xenon gassen zijn allemaal geschikt voor de hoeveelheid warmteoverdracht door het raam, met de toenemende mate van efficiëntie te verminderen. Argon is de populairste, omdat het de minst dure. In theorie, een vacuüm verzegelde eenheid is de meest efficiënte, maar deze methode is meestal beperkt tot kleine maten als gevolg van stabiliteitsproblemen.

Vliesgevels

Dubbele beglazing van technologie kan ook worden gebruikt in grootschalige vliesgevels. Een vliesgevel is een glazen gevel die afzonderlijk van de structuur van een gebouw hangt. Deze worden vaak gezien in utiliteitsgebouwen, zoals kantoren en wolkenkrabbers, geven een naadloze afwerking aan de buitenkant van een gebouw. Grote delen van de dubbele beglazing zijn geprefabriceerde off-site en hing in speciaal ontworpen framing onderdelen.

Voordelen

Ramen bieden een thermische barrière, minimaliseren van de hoeveelheid warmte die ontsnapt of het huis binnenkomt. Dit betekent dat de hoeveelheid extra airconditioning nodig om een huis op een aangename temperatuur te houden is verminderd, besparen op verwarming en koeling wissels. Zij bieden ook betere isolatie zonder uitzicht.