Solidworks opslaan als DXF

Wilt u meer dan één programma gebruiken om aan te pakken uw computer aided design tekeningen, wilt u uw afbeeldingen opslaan in een algemeen geaccepteerde vector-formaat. De tekening-uitwisselingsformaat gebruikt een ASCII tekens gebaseerde structuur, waardoor het bijna universeel tussen programma's. Hebt u een Solidworks CAD-tekening die u wilt exporteren naar een ander programma, kunt u de exportopties van de toepassing voor het inpakken van uw project in de DXF-indeling.

Instructies

1

Lancering Solidworks. Klik op de "Open" knop om een tekening in het programma importeren. Zoek het bestand dat u wenst te werken met het gebruik van de "Open" file explorer-venster dat verschijnt.

2

Klik op "Bestand" en selecteer vervolgens de optie "Opslaan als" in het menu dat verschijnt.

3

Wanneer het venster van de Verkenner "Opslaan als" verschijnt, klikt u op het menu "Opslaan als type". Selecteer de "Dxf (*.dxf)"-optie Opslaan als type"menuvak. Klik op de knop "Opties" op "opslaan als" venster.

4

Vink de optie "Enable samenvoegen" onder de rubriek "Eindpunt samenvoegen opties" dat Solidworks automatisch herstellen eventuele leemten tussen de lijnen in uw tekening.

5

Klik op "Opslaan" de tekening naar een DXF-bestand exporteren.