Software voor Hoofdcomponentenanalyse

Software voor Hoofdcomponentenanalyse


Een set van gecorreleerde variabelen reduceert belangrijkste componenten analyse tot een kleiner aantal ongecorreleerde variabelen, vereenvoudigen een ingewikkelde gegevensset voor verder onderzoek. Deze complexe statistische procedure kan worden uitgevoerd door vele gegevens analyse software programma's, of door invoegtoepassingen die uitbreiden van de capaciteiten van sommige bestaande softwarepakketten.

Vereenvoudiging van gegevenssets

Belangrijkste componenten analyse is een gegevens exploratie en vermindering van de techniek die analisten gebruiken voor het extraheren van de belangrijkste informatie uit grote, verwarrend gegevenssets. Analisten gebruik belangrijkste componenten analyse wanneer ze hebben een groot aantal waargenomen variabelen die een gegevensset lijken log. Vaak, zijn veel van de variabelen gecorreleerd, maken de gegevens overbodig lijken. Belangrijkste componenten analyse vereenvoudigt de gegevens met het uitspreken van deze variabelen in termen van een kleiner aantal onderliggende structuren (bekend als belangrijkste componenten) die voor het grootste deel van de variantie in de maatregelen rekening.

Software die wordt gebruikt

De complexiteit van de belangrijkste componenten analyse vereist gebruik van een softwareprogramma. Een verscheidenheid van statistische software programma's bestaan, en de meeste van hen zijn geschikt voor het uitvoeren van de belangrijkste componenten analyse. De meest gebruikte softwarepakketten voor statistische analyse bevatten SAS, Stata en SPSS. Universiteiten, onderzoekscentra, consulting organisaties en andere onderzoek-professionals gebruiken deze gespecialiseerde software programma's. Alle drie programma's kunnen belangrijkste componenten analyse op een set van gegevens die worden ingevoerd in een werkblad waarin de rijen vertegenwoordigen afzonderlijke opmerkingen en de kolommen vertegenwoordigen afzonderlijke variabelen uitvoeren.

Functies

De meeste software programma's voor de belangrijkste componenten analyse, met inbegrip van SAS, Stata en SPSS, verschijnt de resultaten van de belangrijkste componenten analyse in tabelvorm waarin de eigenwaarden, of de maatregelen van uitgelegd variatie. Veel programma's ook zorgt voor visuele weergave van de resultaten in de vorm van een scree plot.

Overwegingen

Belangrijkste componenten analyse wordt soms verward met factoranalyse, een andere gegevens vermindering techniek die gecorreleerde opmerkingen in termen van onderliggende factoren verklaart. De twee zijn eigenlijk afzonderlijke procedures, hoewel belangrijkste componenten analyse één stap in factoranalyse is. Echter, veel softwarepakketten combineren de twee procedures.

Een andere belangrijke overweging is dat gespecialiseerde software pakketten zoals SAS, SPSS en Stata zijn duur om te kopen. Dus, deze software programma's mogelijk niet handig voor mensen die niet van plan bent regelmatig statistische analyses uit te voeren.

Excel

Mensen die moeten sommige statistische analyses uit te voeren, maar liever niet te kopen een speciaal programma, zou kunnen vragen als verkrijgbaar spreadsheetprogramma zoals Excel, kunnen uitvoeren van de belangrijkste componenten analyse. Het antwoord is Ja en Nee. Hoewel Excel sommige data-analysemogelijkheden, die een gebruiker openen heeft kan door de analyse tool-invoegtoepassing installeren, was het programma niet voornamelijk bedoeld als een statistische analyseprogramma. Belangrijkste componenten analyse en factoranalyse zijn niet onder de functies in de data analysetool.

Preventie/oplossing

Er is een programma dat gebruikers kunnen downloaden en installeren om Excel's mogelijkheden als een instrument van data-analyse. Addinsoft, een softwarebedrijf dat is gespecialiseerd in analytische programma's. XLStat kunnen Excel uit te voeren van de belangrijkste componenten analyse en andere procedures. Het programma heeft dezelfde gebruikersvriendelijke procedures waarmee gebruikers om de gegevens te analyseren gewoon door op een cel te klikken en te slepen over velden te selecteren. Gebruikers kunnen kopen en downloaden van XLStat van de Addinsoft website. Er is ook een gratis trial versie die gebruikers uitproberen kunnen alvorens te beslissen om het te kopen.