Server-Software voor Linux

Server-Software voor Linux


De open bron werkend systeem Linux genoemd dankt zijn naam aan de Finse computerprogrammeur Linus Torvalds, die het UNIX-besturingssysteem voor een schoolproject verbouwd en, langs de weg, de "U" in UNIX vervangen met de eerste twee letters van zijn voornaam. Sinds 1991 uitgebracht, is Linux populair met de computer-Gemeenschap met name op het gebied van serverbewerkingen.

Red Hat

Een van de pioniers in de Linux open source besturingssysteem, Red Hat markten vier enterprise server operating systemen, versies 3 t/m 6, ontworpen voor verschillende server capaciteiten en taken. Red Hat samen met tientallen systemen, programma en software leveranciers en is compatibel met alle belangrijke hardwareplatformen.

Ubuntu

Het besturingssysteem Ubuntu werd eerst voor het publiek beschikbaar in eind 2004. De Ubuntu serversoftware kwam twee jaar later. Ubuntu is een open-source besturingssysteem gebaseerd op Linux en verspreid als freeware wereldwijd. De naam is afkomstig van een Afrikaanse termijn zin "de mensheid naar anderen" en het bedrijf ontvangt financiering van subsidies en bijdragen. Ubuntu Server is een zelfstandige versie van het besturingssysteem en is compatibel met zowel Windows als Mac OS platformen.

EZBlue

Gebaseerd in de Amerikaanse staat New Mexico, en Corrales EZBlue is een klein, beursgenoteerd softwarebedrijf met een eenvoudige, gemakkelijk te installeren Linux server operating systeem dat is ontworpen om te werken met MKB (kleine en middelgrote grootteondernemingen) waarvoor al de functionaliteit van de basisserver inclusief database, e-mailserver afdrukken, Web en ondersteunende toepassingen.

Mandriva

Mandriva Enterprise Server 5 is Linux-gecertificeerd en relatief goedkoop op ongeveer $600 vanaf maart 2011. Het is een onderneming van de volledig-eigenschap server-besturingssysteem met integratie van de meest populaire open systeem en freeware producten. Deze Britse gebaseerde firma onderhoudt een nauwe relatie met de organisatie van de Linux in zowel Europa als de VS

Andere Linux Server Software leverden

Er zijn verschillende andere Linux server softwareontwikkelaars met inbegrip van, maar niet beperkt tot Xen, Exim, Samba, Apache en LiteSpeed. Daarnaast zijn honderden onafhankelijke ontwikkelaars werkt op Linux servertoepassingen over de hele wereld. Dit is te verwachten met een open-source besturingssysteem of, voor die kwestie, een open source-software. Het idee achter Linux blijft: dat het Internet en alle computer gebaseerde toepassingen als goedkoop en beschikbaar zoveel gebruikers mogelijk.