RM bestanden converteren naar WMV formaat gratis

"RM" staat voor Real Media en is een bestandstype dat kan worden opgeslagen nummers of video's; RM bestanden worden voornamelijk gebruikt door het programma Real Player. Veel van deze bestanden worden gestreamd rechtstreeks van het Internet, waardoor dat u deze afspeelt vanaf een website in plaats van vanaf uw computer. "WMV" staat voor Windows Media Video, die wordt gebruikt door Windows Media Player. U wilt een RM-video converteren naar WMV formaat om te spelen op de Windows-speler.

Instructies

1

Een converter programma downloaden. Er zijn een paar gratis opties online beschikbaar. Een voorbeeld is Format Factory (zie bronnen), die zal worden gebruikt in dit voorbeeld. Klik op de "Download" knop, en klik vervolgens op "OK" in het venster dat verschijnt. Het programma moet tot het bureaublad van uw computer downloaden. Dubbelklik op het pictogram er om te beginnen met het installatieproces. Open uw conversiesoftware.

2

Druk op de tab "Video" op de linkerkant van het hoofdprogramma. Klik op de knop "allemaal aan WMV". Een nieuw venster zal verschijnen. Hit "Bestand toevoegen" als dat zo is. Blader op uw computer voor de RM-bestand dat u wilt converteren. Dubbelklik op het. Hiermee gaat u terug naar het vorige scherm. Druk op de knop "OK".

3

U zult terug in het hoofdscherm nu, waar uw bestandsconversie vindt u onder "Bron." Druk op de "Start" knop naar de bovenkant van het scherm. Een blauwe balk verschijnt onder het label "Conversie staat". Als het klaar zal het lezen "Voltooid."

4

Druk op de knop "uitvoermap" om te zoeken uw nieuwe WMV-bestand, waar u kunt dubbelklikken op het om het te activeren.

Tips & waarschuwingen

  • Als u problemen ondervindt bij het openen van het installatiebestand voor de software, kan het zijn omdat uw computer niet over een middel beschikt te openen van RAR bestanden; een manier om dit te bevestigen is het installeren van WinRar (zie bronnen).