Redenen voor het blauwe scherm van dood

De beruchte Blue Screen of Death is een veelgebruikte term gebruikt door computergebruikers om te beschrijven de foutpagina die elke zo vaak in Microsoft Windows komt. Hoewel het scherm zelden "dood" voor de computer betekent, kan het een ergernis, en--als het begint te opdagen vaak--kan het een teken dat de computer aan een ernstig probleem lijdt. Het scherm wordt meestal weergegeven wanneer de computer een systeemfout heeft en moet worden afgesloten.

Software fouten

Fouten met software die wordt uitgevoerd op de computer zijn gemeenschappelijke oorzaken van de Blue Screen of Death. Wanneer stuurprogramma's zijn onjuist geïnstalleerd (of helemaal niet geïnstalleerd), kan Windows een systeemfout optreden en kunnen blijven uitvoeren van de software. De oplossing ligt meestal in de juiste stuurprogramma's voor de software te installeren of u kunt de computer upgraden zodat het voldoet aan de minimumvereisten van de software.

Hardwarefouten

Hardwarefouten, zoals fouten van ondersteunende producten (een externe CD-station, een flashstation, of zelfs een printer) kunnen leiden tot het blauwe scherm. Dit kan te wijten zijn aan de hardware defect, of zelfs worden gecorreleerd aan de gebruiker los te koppelen van de hardware in het midden van een bewerking. Vanwege dit laat nieuwere versies van Windows de gebruiker weten wanneer het is veilig om te verwijderen van een stukje hardware.

Installatiefouten

De Blue Screen of Death verschijnt vaak tijdens de installatie van een nieuw stuk van software. Inderdaad, het installeren van Windows kunnen zelf (zodanig een vers ingebouwde computer of een re-install) een zeer kritieke periode voor fouten. Dit kan gebeuren wanneer de computerhardware is onjuist geconfigureerd.

Opstarten

Als een computer is geïnfecteerd met een virus of teveel spyware, het blauwe scherm kan worden weergegeven bij het opstarten. Deze schadelijke programma's wijzigingen aan het register om het verzamelen van informatie over de gebruiker. Soms maken deze veranderingen het onmogelijk voor Windows correct opstarten.

Willekeurige fouten

Omdat ze niet lijken te volgen van elk soort voorspelbaar patroon, kunnen willekeurige verschijningen van de Blue Screen of Death worden het meest frustrerende. De oorzaken voor deze intermitterende fouten kunnen variëren van onvoldoende geheugen aan een processor oververhitting. Helaas, deze schijnbaar willekeurige fouten zijn meestal de zekerste tekenen van ernstige computer problemen. De beste verdediging is om te beginnen met het verplaatsen van belangrijke bestanden uit de harde schijf en overwegen om een nieuwe computer.