Real Player uit register verwijderenDe traditionele methode van het verwijderen van de meeste programma's is via het Configuratiescherm van Windows. Met deze methode zal het uitvoeren van een bestand verwijderen met de meeste toepassingen. Terwijl dit zal meestal het verwijderen van de meeste softwareproducten, kunnen sommige dingen blijven op de computer. Dit is het geval met het programma RealPlayer. Het zal via het Configuratiescherm alleen niet verwijderd alle elementen van de software. Als u bestanden verwijderen alle RealPlayer wilt, zal u moeten verwijderen de registervermeldingen die de uninstaller achterlaat.

Instructies

1

Druk gelijktijdig op de toetsen "Windows" en "R" op uw toetsenbord. Deze snelkoppeling opent u een stormloop vogelhuisje.

2

Typ "Regedit" in het vak uitvoeren en druk op de toets "Enter". Hiermee opent u de Windows register-Editor.

3

Klik op 'Bewerken' en dan 'zoeken'. Dit opent een klein dialoogvenster met een vak met "Zoeken" veld.

4

"RealNetworks" typt in het vak "Zoeken" en druk op de knop "Volgende zoeken". Windows zal nu het register zoeken naar iets dat overeenkomt met "RealNetworks." Het wordt zoeken op de eerste wedstrijd beƫindigd.

5

Met de rechtermuisknop op de map "RealNetworks" in het linkerdeelvenster en klik op 'Verwijderen'. Klik op de knop "OK" op de dialoog van de bevestiging.

6

Druk op de "F3 in" knop op uw toetsenbord. Dit blijft de zoekopdracht. Verwijder de volgende overeenkomende vermelding. Blijven zoeken en verwijderen totdat u het dialoogvenster "Klaar met zoeken via het register" te zien. In de meeste gevallen zal er meerdere vermeldingen te verwijderen.

7

Sluit de Register-Editor en herstart uw computer.

Tips & waarschuwingen

  • Er is enig risico betrokken bij het verwijderen van items uit het register. Echter, zolang u alleen bekende posten verwijdert, is het risico minimaal.