Python Listbox

Ontwikkeling van grafische User Interfaces in Python is vrij eenvoudig gebruik van de TkInter Bibliotheken, de standaard GUI pakket voor de Python. Bijvoorbeeld, kunt de programmeur gemakkelijk maken een "keuzelijst" object te vertegenwoordigen elementen waarmee een gebruiker kan selecteren. Zoals vele Python GUI elementen bevat de listbox-object een verscheidenheid aan interne methoden waarmee programmeurs te configureren en uitvoering ervan. Als u hoe deze methoden werken begrijpt, dient maken en bewerken van keuzelijsten zeer klein probleem.

Lijst vak Basics

Een keuzelijst met invoervak in Python is gewoon een GUI-element waarin een tekstuele lijst van items. Keuzelijsten zijn handig wanneer de programmeur wil een lijst met keuzen te presenteren aan de gebruiker. De programmeur kunt bepalen welke items die de gebruiker kan selecteren onder, en hoeveel van de items vermeld kunnen worden geselecteerd.

Selectie modi

Bij het maken van een nieuwe keuzelijst in code, kunt de programmeur opgeven een van de vier selectie modi. Het type van de selectiemodus aangeeft van de programmeur bepaalt hoe een gebruiker tijdens de uitvoering van het programma kan werken met de keuzelijst. De programmer kan selectie toestaan van één item (SINGLE), meerdere artikelen (meerdere), meerdere bereiken (uitgebreid), of bladeren door keuzes met een muis (bladeren). De selectiemodus is ingesteld via de "selectmode"-argument van de lijst methode voor de initialisatie van de doos:

l = Listbox(selectmode=BROWSE)

Opgenomen methoden

De klasse van de listbox bevat vele methoden om te helpen bij de uitvoering van keuzelijsten. Bijvoorbeeld, retourneert de "curselection"-methode een lijst met de geselecteerde opties. Het "invoegen" en "delete" methoden toevoegen en verwijderen van elementen, respectievelijk. De "grootte"-methode wordt het aantal elementen in de lijst.

Manipuleren en presentatie

Keuzelijsten komen niet voorzien van schuifbalken om te navigeren van elementen in de lijst. Met behulp van de opties van het "xscrollcommand" of "yscrollcommand" van de listbox configuratiemethode, echter, kan de programmeur scrollbars maken en deze koppelen aan de keuzelijst. Andere opties in de "config"-methode zijn middelen om te controle element lettertypen, typen cursor tijdens hover-over evenementen, en kleurenschema's.

Andere Python GUI programma 's

Terwijl het komt opgenomen met de Python-interpreter, is Tkinter niet de enige GUI development tool for Python. Er bestaan andere packages, zoals PyGTK voor GTK desktops (pygtk.org) of WxWidgets (wxwidgets.org) om te voldoen aan de behoeften van bepaalde programmering. Omdat er verschillen zijn, zal niet alle listbox uitvoering hetzelfde blijven. Het is altijd het beste om te lezen van de documentatie die wordt geleverd door de ontwikkelaars van het pakket.