Pub-bestanden converteren naar PDF met behulp van Freeware

Pub-bestanden converteren naar PDF met behulp van Freeware


De extensie van het PUB-bestand is de eigen bestandsindeling van Microsoft Publisher-documenten. Uitgever is een uitgebreide pagina-indeling programma dat kan worden gebruikt om documenten zoals webpagina's, brochures en flyers te maken. Het is vaak nuttig om een afgewerkte Publisher-document converteren naar een PDF wanneer u wilt afdrukken of het bestand delen met anderen. Veel mensen niet beschikken over Publisher geïnstalleerd op hun computer en zou niet zitten kundig voor een PUB-bestand bekijken. Echter als u de lay-out naar PDF converteert, kunnen ze gemakkelijk bekijken het opgemaakte document met behulp van een gratis PDF-viewer, zoals Adobe Reader. Er zijn verschillende freeware of online conversie programma's waarmee u snel een document van PUB naar PDF wilt converteren.

Instructies

1

De PDF Online website biedt Online Doc2PDF, een gratis online conversie naar PDF's maken van verschillende bestandsindelingen. Dit is een web-based tool, zodat u niet hoeft geen software te downloaden. Klik op "Bladeren" om te kiezen van een PUB-bestand op uw PC. Voer een bestandsnaam voor het PDF-uitvoerdocument. Voer uw e-mailadres waarnaar het geconverteerde PDF-bestand zal worden verzonden. Klik op "Converteren naar PDF."

2

Download en installeer PrimoPDF, een freeware programma dat Publisher-bestanden, evenals andere soorten documenten, naar PDF converteren zal. PrimoPDF openen door te dubbelklikken op het pictogram Bureaublad. Klik op een pictogram aan de bovenkant om te bepalen welk type PDF u moet op het eerste scherm. Als u wilt maken een bestand voor de weergave op het scherm, klikt u op "Scherm." Klik op "Save Settings". Open een map op uw computer met een PUB-bestand. Klik en sleep het bestand naar het pictogram PrimoPDF. Het programma automatisch uw Publisher-document omgezet in een PDF, slaat het op in dezelfde map en opent het in uw standaard PDF reader.

3

Meld u aan bij de Neevia technologie PDF conversie website vele verschillende documentformaten converteren naar PDF gratis. Onder "Conversie-instellingen," door "PDF" te selecteren in het menu "Output". Kies de versie van Acrobat waarvoor u wilt de PDF in het menu 'Compatibiliteit' verenigbaar. Klik op de "Browse" knop om te selecteren van een Microsoft Publisher-bestand van uw computer. Selecteer de indeling van de levering die u liever voor de geconverteerde PDF. Voer uw e-mailadres en klik op "Upload & Convert."

Tips & waarschuwingen

  • Als u een Microsoft Publisher 2007 of 2010 eigen, hoeft u niet eens conversie freeware een PUB document naar PDF wilt converteren. Publisher beschikt over een ingebouwde PDF-creator. Open het bestand dat u wilt converteren en klik op de "Bestand" tab. Klik op 'Opslaan als' dan geef een bestandsnaam en kies een doelmap voor het document in de Uitgever 2010. Klik op "PDF" in het "Opslaan als Type"-lijst. Klik op "Opslaan". Klik in Publisher 2007 op "Microsoft Office-knop," Ga naar "Opslaan als" en kies "PDF of XPS" het bestand wilt opslaan.