Problemen oplossen met Windows Mediaplayer 9

Windows Media Player is de meest gebruikte digitale mediaspeler in de wereld. WMP 9 uitgebracht in 2003, en werd gelanceerd met meer functies op het gebied van video en audio voor gebruik in een Microsoft Windows XP-omgeving. De releasedatum samenvalt met de introductie van Apple's iTunes product voor Windows en de iTunes Music Store. WMP 9 gericht op het bieden van een iTunes-achtige ervaring voor gebruikers, maar onder de Windows-vlag.

Sinds 2003 zijn er twee nieuwere versies van WMP vrijgegeven.

Instructies

Het oplossen van problemen met Windows Mediaplayer 9

1

Zorg ervoor dat WMP verenigbaar met het mediabestand is. WMP kan voorzien een aantal gangbare formaten, evenals zijn eigen merkgebonden formaat afspelen. Deze omvatten audio-CD (CDA), audio interchange file format (.aif of .aiff), Windows media-bestanden (.asf, .asx, .wax, .wm, .wma, WMD, .wmp, .wmv, .wmx, .wpl en .wvx), Windows audio en video (.avi en .wav), Moving Picture Experts Group (.mpeg, .mpg, .m1v, .mp2, .mpa, .mpe, .mp2v * en .mpv2), Musical Instrument Digital Interface of MIDI-bestanden (.mid, .midi, .rmi), UNIX-bestanden en audio (.au en .snd) , MP3-bestanden (.mp3 en .m3u) en Macromedia Flash (.swf).

Windows Media Player 9 afspelen niet Apples eigen indeling (.aac), die wordt gebruikt voor bestanden die zijn gekocht bij de iTunes Music Store.

2

Zorg ervoor dat het bestandspad correct is ingevoerd. Windows en de ondersteunde toepassingen vereisen paden of paden van map- en bestandsnamen openen en exploiteren van een bestand. Als het bestandspad niet correct is ingevoerd, zal de toepassing een fout gemeld. Controleer dit, ga naar het menu Beeld en controleer of dat de adresbalk is geopend. Controleer vervolgens of het pad voor eventuele spelfouten of dolende tekens.

3

De timing van een operatie worden opgelost. WMP is geschikt voor het afspelen van bestanden van abonnement gebaseerde diensten zoals Rhapsody of Napster, maar de speler kan hebben problemen om met de bijgevoegde beveiligingsinstellingen up-to-date te houden. U kunt het probleem oplossen, open Internet Explorer (WMP gebruikt Internet Explorer de beveiligingsinstellingen) en open het menu Extra. Klik onder Hulpmiddelen voor op Internet-opties en klik vervolgens op het tabblad verbindingen. Klik vervolgens op de knop LAN-instellingen. In dit venster vinden het selectievakje instellingen automatisch detecteren en ervoor te zorgen dat het niet is aangevinkt. Klik op OK totdat de Internet Explorer-vensters sluit.

4

Problemen oplossen met muziek beheer. WMP kan worden gebruikt voor het importeren en audiobestanden beheren evenals audio- en MP3-disks branden. Bij het gebruik van WMP, zal de software de nummers rippen en ze opslaan in de map Mijn muziek van de map Mijn documenten. Als WMP een foutenmelding van bestanden niet correct kopiƫren presenteert, kan het worden opgelost door over te schakelen van de Bestandsbeheer op analoge. Open Apparaatbeheer, gelegen in toepassingen. Klik met de rechtermuisknop op het cd-rom- of DVD-ROM-station (afhankelijk van hoe de computer is uitgerust) en kies Eigenschappen. Vind het selectievakje voor "Enable digitale CD-audio voor het cd-rom-apparaat" en zorg ervoor dat het niet is aangevinkt.

5

Problemen oplossen met audio-cd's branden. Als WMP een fout branden van een CD meldt, eerst een diagnose stellen of de schijf kan worden gebrand. Neem de schijf uit het station en inspecteren. Controleer of de schijf niet is beschadigd, bekrast of vuil. Het kan helpen om het schrijven snelheid. Windows zal vaak standaard ingesteld op maximale snelheid. Het kan helpen om de snelheid van 8 x tot 12 x wijzigen. Om dit te doen, klik op het menu Extra en selecteer opties. Klik op het tabblad apparaten en dubbelklik op het CD-station. Onder het tabblad opnemen kan een lagere snelheid worden geselecteerd. Als de problemen aanhouden, sluit alle andere programma's die op de PC en herstarten WMP. Aan het einde van dit proces, kan een volledige herstart van de PC nodig zijn.