Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh

Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Outlook Express was Microsofts gratis mail en nieuws-client softwarepakket. Terwijl het Outlook merk is nauw verbonden met Windows-computers, was een versie van Outlook Express (evenals de meer eigenschap-ingepakte Outlook) beschikbaar voor de Macintosh. Echter de Macintosh-versie heeft is omgedoopt als Entourage en is een onderdeel van Microsoft Office voor Mac sinds 2001. Terwijl Microsoft heeft verstoten Outlook Express voor Mac (vergelijkbaar met het haar trekken de stekker op Internet Explorer voor Mac), is het nog steeds beschikbaar voor download op websites die zijn gespecialiseerd in oudere Mac-software. Aangezien de definitieve versie van Outlook Express voor Mac die deel uitmaakte van Office 98 uitgebracht, is er nooit geweest een versie van Outlook Express die wordt uitgevoerd in een versie van Mac OS X.

Instructies

1Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Bepalen of uw Mac is kundig voor vlaag naar de Geïnterneerde. Geen internetconnectiviteit betekent dat u zal niet kunnen verzenden of ontvangen van e-mail. Veel gebruikers de schuld van de software, zelfs wanneer het een verbindingsprobleem. Als u geen verbinding kunt maken, vervolgens herstarten van uw modem en/of router en probeer het opnieuw.

2Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Controleer de instellingen van uw account in het menu Voorkeuren in het menu van Outlook Express. Bevestigen met uw ISP of e-mail provider of uw instellingen juist zijn en dat ze eventuele instellingen onlangs niet veranderd. Als uw ISP bepaalde beveiligingsfuncties van de e-mailserver verandert, vervolgens werken Outlook Express niet, geen kwestie hoeveel u tweaken van de instellingen.

3Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Bevestigen dat uw naam en het wachtwoord correct zijn ingevuld in de juiste velden. Wachtwoorden in Outlook Express (evenals vrijwel elke andere applicatie) zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat uw "Caps Lock" niet wordt betrokken en dat u bent niet slordig bij intoetsen van uw wachtwoord.

4Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Ga naar mail2web.com om te zien of u kundig voor vlaag uw e-mail via deze gratis service. Als je kunt, dat betekent dat u het juiste wachtwoord en uw e-mailaccount werkt nog steeds.

5

Open het postvak uit om te zien of er geen uitgaande berichten die de werken zijn verstopping. Als een bericht in het postvak uit wordt opgehangen, betekent dit meestal een van drie dingen: de software is niet in staat om te zien de e-mailserver (zoals beschreven in stap 1), er is een ongeldig e-mailadres in het bericht of een bijlage die is gewoon te groot voor de software om te verwerken. Sleep alle berichten uit het postvak uit in de map concepten om te wissen de impasse. Vervolgens probeert te verzenden en ontvangen van alle berichten weer.

6Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Open de Voorkeuren-map dat is gelegen binnen de systeemmap naar de Prullenbak van de voorkeuren, in het geval de software zal niet starten of onverwacht afgesloten herhaaldelijk. Afhankelijk van welke versie is geïnstalleerd, zijn de voorkeuren in het hoogste niveau van deze map of in de map Microsoft in de map Voorkeuren. Alle voorkeurbestanden naar het bureaublad slepen, herstart de Mac en probeer het opnieuw.

7Problemen oplossen met Outlook Express 5 op een Macintosh


Een vers exemplaar downloaden van een site die gespecialiseerd in de oudere en verouderde softwarepakketten is als u niet kunt uw originele installateur vinden (zie bronnen). Vanwege de aard van de inhoud meestal dit soort middelen verschijnen (en verdwijnen) zonder waarschuwing.

Tips & waarschuwingen

  • Als u een versie van Mac OS X (10.4 Tiger of eerder), u moet zitten kundig voor toepassingen in de Classic-modus, waarvoor een geldige systeem 9-map op uw harde schijf starten.
  • Microsoft is niet ondersteund Outlook Express voor Mac sinds 2001, zodat het nut ervan vermindert telkens als uw e-mailprovider verhoogt de veiligheid.
  • Zelfs als u niet van plan om te upgraden, altijd een back-up van uw e-mailprofiel te maken.
  • Als u bent nog steeds het opstarten van uw Mac in Classic mode, zal upgraden dan OS X 10.4 uitschakelen uw vermogen om Outlook Express te gebruiken.
  • Zelfs als u een naar Entourage upgrade, wellicht u bijwerken uw mail profielen incrementeel, wat betekent dat één versie upgraden tegelijk, zoals de nieuwste versie van Entourage is niet in staat om gegevens te importeren uit zeer oude e-mailprogramma's.