Problemen oplossen met nuttige computersoftware

Met elke willekeurige computer, zal je onvermijdelijk software of hardware problemen waarvoor het oplossen van problemen om te corrigeren ondervinden. Tenzij u uitgebreide computerkennis hebt, kunnen opsporen van de exacte oorzaak van computerproblemen moeilijk zonder software hulpprogramma's die kunnen diagnosticeren en repareren wat problemen die zich kunnen voordoen. Er zijn talrijke nuttige hulpmiddelen en hulpprogramma's die kunnen helpen oplossen van problemen eenvoudiger en krijg je op spoor aan het oplossen van veelvoorkomende computerproblemen.

Diagnose

Het meest belangrijke aspect van het oplossen van problemen met uw computer is te begrijpen waar het probleem is van oorsprong. Er zijn een aantal programma's die volledige systeem Profiel van uw computer, met inbegrip van informatie over de functionaliteit van software en hardware componenten te leveren. Kijk in mijn PC en systeem informatie voor Windows (Zie 'Bronnen') kunt genereren van een rapport met daarin de technische specificaties van uw systeem, de huidige status van de hardware en software en oplossen van problemen met aanbevelingen. Bovendien, deze toepassingen bieden u met alle details van uw computer voor het geval u moet afhangen van de technische ondersteuning van de fabrikant.

Anti-Virus

Het kan zijn gezond verstand, maar een effectieve anti-virus programma is een van de belangrijkste computer hulpprogramma's voor probleemoplossing rond. Er is een grote verscheidenheid van gratis en betaalde anti-virusprogramma's die kan worden gebruikt om te scannen op beveiligingsproblemen die wordt veroorzaakt door uw computer te vertonen. Onder de gratis opties is van Microsoft Security Essentials (Zie 'Bronnen') een van de beste nominale en meest uitgebreide programma's beschikbaar. Microsoft biedt ook een uitgebreide lijst van derden anti-virus programma's op hun website (Zie 'Bronnen').

Software onderhoud

Veel problemen kunnen worden opgelost met sommige eenvoudige software onderhoud. Overbodige bestanden verwijderen, kunnen Schijfdefragmentatie en het beheer van de start-up programmalijst gaan een lange weg om uw computer te versnellen. Piriform Software is de maker van twee van de meest populaire programma's software-onderhoud die betrekking hebben op deze drie probleemoplossing gebieden (Zie 'Bronnen'). CCleaner kan gemakkelijk schoon uw computer van overbodige bestanden en verwijdert onnodige startpunten terwijl Defraggler een snelle en doeltreffende Schijfdefragmentatie-hulpprogramma biedt.

Schermdeling

Op het einde, kan het nodig om in te schakelen om te helpen buiten uw computerproblemen op te lossen zijn. Één van de handigste nut dat in uw probleemoplossing gereedschapskist is een goede screen sharing programma. Deze programma's kunnen u snel uw scherm delen met iedereen in de wereld, of dat nu een technisch bekwaam vriend of familielid of uw technische ondersteuning. Er zijn talrijke easy-to-use en gratis toepassingen zoals Skype, Kruisje, Toon mij wat voor schermdeling is verkeerd en samen met mij (Zie 'Bronnen').