Problemen met Vista afsluiten

Problemen met Vista afsluiten


Problemen met Windows Vista afsluiten zijn vaak irritant omdat ze automatisch optreden kunnen, terwijl we op onze computer werkt of verhinderen dat Vista uitschakelen. Afsluitproblemen worden vaak over het hoofd gezien, maar kunnen duiden op ernstige problemen met het systeem als geheel. Gelukkig zijn de meeste Vista shutdown problemen gemakkelijk opgelost door de gebruiker.

Typen

Windows Vista shutdown problemen bijna altijd vallen in de categorie van de computer willekeurig af te sluiten, sluiten zeer langzaam of het scherm "hangt" na het klikken van de knoop van de sluiting, volgens Microsoft. De ernst van een afsluitprobleem wordt meer zorgelijk als dit vaak gebeurt, maar de meeste problemen zijn zijn enkel periodieke, volgens WinVistaClub.

Oorzaken

Windows Vista, bevat net als alle versies van Windows, vele verschillende programma's en diensten. Een probleem met een bepaald stuurprogramma of software kan verhinderen dat Vista goed afsluiten, of veroorzaken een onverwachte fout, volgens Microsoft. Programma's kunnen ook stoppen met Vista activeren energiebesparende modi als zij met de Vista power management-service interfereren.

Effecten

Een onverwachte afsluiting door Vista of een probleem dat ervoor zorgt dat de gebruiker handmatig snijden de macht levering resultaten in een "blauw scherm" na het herstarten van Vista, meldt Microsoft. De BlueScreen of STOP-fout wordt een waarschuwingsbericht weergegeven dat Vista is net hersteld van een ernstige fout en vraagt dat de gebruiker probeert om het probleem te verhelpen. Het kan ook duiden op een probleem met de hardware of software.

Overwegingen

Elk exemplaar van Vista ervaringen over de sluiting van een 10 tot 20 minuten vertraging tijdens de eerste paar dagen na een installatie, meldt WinVistaClub. De Windows Out Of Box Experience of Windows Update duurt bestanden verwijderen en installeren van patches. Dit is standaard en niet als een probleem beschouwd, en aangezien dit treedt pas op, gewoon wachten tot Vista voltooit alle updates.

Preventie/oplossing

Vista bevat 'Prestaties informatie en Tools' een built-in programma dat de functionaliteit van de programma's en services controleren kunt voordat u afsluit, meldt Microsoft. Zorg ervoor dat u de meest recente stuurprogramma's voor hardware en de nieuwste versie voor alle software op de computer. Als al het andere faalt, kunt u overwegen met behulp van de "systematiek weergeven" Vista terug naar de meest recente werkversie.