Problemen met Verizon breedband

Verizon biedt telefoonservice naar huizen en bedrijven, naast cellulaire dienst. Deze diensten omvatten DSL- en draadloze breedbandverbindingen. Meerdere service abonnementen bieden klanten met gebundelde besparingen en het gemak van een geconsolideerde rekening. Echter, DSL en draadloze breedband gebruik maken van bestaande netwerken en verbindingen, en deze kunnen trager dan verwacht.

Typen

Soorten breedbanddienst beschikbaar van Verizon omvatten DSL voor residentiële klanten en draadloze breedband voor mobiele klanten. DSL-service wordt meestal toegevoegd met telefoondienst (landline) en draadloze breedband kan worden toegevoegd aan cellulaire dienst als een afzonderlijke rekening of een aangebonden, optie: voor verbinding via een compatibele smartphone. DSL-service kan worden aangesloten op thuiscomputers of een router om een netwerk te creëren. De draadloze breedband is meestal aangesloten op een laptop.

Snelheidstest

De snelheid van uw verbinding kan worden gecontroleerd door een snelheid test (zie bronnen voor link) bepalen de hoeveelheid gegevens wordt verzonden en ontvangen. De meeste diensten opgeven snelheden tot 3 Mbps voor DSL en 1.5 Mbps voor draadloze breedband, die beide sneller dan dial-up verbindingen, die kunnen bovenaan zijn uit bij 56 kbps (of 56 K). Controleer of uw verbindingssnelheid sneller dan een inbelverbinding is.

DSL

DSL serviceproblemen zijn meestal geassocieerd met trage of verbroken verbindingen. De snelheid van DSL-verbindingen is afhankelijk van de afstand van het station en de snelheid van apparatuur van de provider. Controleer op spyware die kan vertragen uw computer en moet u uw router upgraden naar "N"-technologie of het kanaal van het netwerk via Instellingenbeheer van het apparaat wijzigen. Een eenvoudige oplossing kan het aanpassen van de locatie van de draadloze router om interferentie binnen het huis te minimaliseren.

Draadloze breedband

Draadloze breedband opties zijn beschikbaar voor cellulaire klanten voor mobiel computergebruik. Als een smartphone plan (zoals een Blackberry) wordt momenteel gebruikt die omvat zowel gegevens en telefoon transmissies, een optie voor binden kunnen worden toegevoegd aan de rekening. Met een optie voor binden, de smartphone is aangesloten op de laptop en de telefoon fungeert als een modem. Speciale software is vereist om te worden geïnstalleerd op de laptop te Activeer de verbinding. Problemen met tethering omvatten langzaam en verbroken verbindingen. Om deze kwesties, regelmatige actualisering van de telefoon hardware op het netwerk door te bellen "* 228" en software-updates zijn vereist. Aangezien de smartphone fungeert als een modem, het signaal sterkte en dekking gebied rijden de sterkte van de verbinding. Bovendien kunnen de vastgebonden verbinding worden onderbroken door inkomende gesprekken. Een andere optie is om te kopen een speciale breedbandmodem die aan de laptop hecht. Deze breedbandapparaten kunnen een snellere verbinding snelheid dan een getuide smartphone en bieden minder onderbrekingen hebben. De apparaten automatisch netwerkinstellingen voor gebruik.

Customer Support

Belangrijke overwegingen bij het oplossen van problemen met breedband verbindingen omvatten hardware en dekking gebied. Verizon customer support contacteren door te bellen "* 611" op uw mobiele telefoon op verzoek aanpassingen in het midden van de dienst en voor hulp bij het oplossen problemen. Verizon heeft technische ondersteuning, maar u moet geduldig als uw probleem in ondersteunend niveau verheft. Krediet kan worden afgegeven voor aanhoudende problemen.