Problemen met het geluid met Windows Mediaplayer

Windows Media Player, is misschien standaard (want het is verpakt met Internet Explorer)'s werelds meest gebruikte Internet muziekspeler. Het biedt de mogelijkheid om te luisteren naar cd's en MP3s, Bekijk DVD's rippen en muziek vanaf uw computer of vanaf een schijf branden. Want het is zo zwaar ondersteund en bijgewerkt, is het een van de betrouwbaarste gratis producten die Microsoft steekt. Er zijn echter enkele gemeenschappelijke audio problemen met de speler.

MP3-Foutcodes

Soms weergegeven foutcodes als mp3-bestanden worden afgespeeld met Windows Media Player. Een van de meest voorkomende foutcodes is 0xC00d0BB8, die optreedt wanneer de ID-header gesynchroniseerd is of het behoort tot een gecomprimeerd bestand. De speler van Microsoft weigert soms te spelen deze bestanden om veiligheidsredenen. Dit gebeurt meestal met MP3-bestanden gedownload van peer-to-peer file sharing netwerken. Er is geen oplossing voor dit probleem, dan vinden een ander MP3-bestand van dezelfde muziek.

Audio vervorming

MP3-bestanden spelen soms met audio vervorming op bepaalde versies van Windows Media Player. De oplossing hiervoor is snel en pijnloos. Ga in de zoekmachine van uw computer en fijn een bestand namen "Ctmp3.acm". Wanneer u dit bestand hebt gevonden, klik met de rechtermuisknop en de naam "Ctmp3.bak". Dit moet het probleem opgelost.

Krakend en overslaan

Als u ondervindt knappende geluiden of audio overslaan bij het afspelen van een CD met de Windows Media Player, inschakelen van foutcorrectie moet leiden tot de schijf om vloeiend afgespeeld met geen verdere audioproblemen. Om dit te doen, ga onder Hulpmiddelen voor en ga naar het Options bestand. Onder die, klik op het tabblad apparaten en kies het juiste cd-rom-station. Ten slotte, ga naar eigenschappen onder dat station, vervolgens naar de sectie afspelen en vinkt u het selectievakje "Gebruik Error Correction."

Zoemende geluiden

Soms bij het luisteren naar een audio-CD, of zelfs een DVD, kan de gebruiker een vervelend zoemende geluid ervaren. Dit kan gebeuren wanneer er feedback uit de ongebruikte ingangen. Ga onder bediening van volume en dempen die de audio-ingangen niet in gebruik, en dat moeten duidelijk het probleem.

Problemen met het afspelen

Problemen met het afspelen kunnen leiden tot wanneer de stuurprogramma's voor de huidige versie van Windows Media Player zijn niet geïnstalleerd. Deze stuurprogramma's te installeren, gaat u naar de Microsoft-website, waar ze een lijst van alle stuurprogramma's die zijn aanbevolen voor het afspelen van het goede hebben. Bovendien, het CD-station zich mogelijk niet kundig voor steun van digitale muziek. Zo ja, ga naar analoge onder het tabblad apparaten van Windows Media Player.