Problemen met het aansluiten van een draadloze Modem naar een PC

Problemen met het aansluiten van een draadloze Modem naar een PC


In tegenstelling tot traditionele modems gebruik draadloze modems geen kabels verbinden met het Internet; in plaats daarvan, een ingebouwde of externe antenne brengt in het signaal draadloos. Wanneer u problemen bij het verbinden met een modem ondervindt, is de correctie meestal gerelateerd aan de hardware zelf of aan serviceproblemen.

Login-gegevens

Het eerste ding om te controleren wanneer u geen verbinding kunt maken met een draadloze modem ondervindt is de login-gegevens. De aanmeldingsgegevens voor uw modem is meestal ingesteld in eerste instantie door de Internet serviceprovider en afgedrukt op een etiket op de onderkant van de modem. Omdat wachtwoorden meestal lang en ingewikkeld zijn, Controleer of de juistheid van uw login informatie. Kijk voor hoofdletters en kleine letters en cijfers of speciale karakters die als getallen eruitzien.

Hardware Reset

Veel problemen met de verbinding met een draadloos netwerk zijn te wijten aan de instellingen in uw hardware. De eerste stap naar het oplossen van een probleem met een modemverbinding is om de beginwaarden van de hardware die is gekoppeld aan het netwerk. Uw PC opnieuw op te starten kan helpen bij het activeren van de instellingen die u hebt gewijzigd in het netwerk en het delen van centrum, toestaand het om te zien de modem. Resetten van de modem dient hetzelfde doel; Koppel alle kabels los, wacht vijf minuten en sluit die ze weer in het Internet opnieuw instellen. In veel gevallen zal opnieuw instellen van de hardware opruimen Wi-Fi kwesties.

Draadloze interferentie

Als u verbinding met de modem via Wi-Fi maakt kunt met behulp van een draadloze router, interferentie van andere apparaten Verdun het signaal en maken het onmogelijk voor uw PC om te zien van het netwerk. Mobiele telefoons, draadloze telefoons, een magnetron en garage Deuropeners kan alle interfereren met een draadloos signaal. Meestal, vergroten de afstand tussen de router en andere draadloze apparaten, kan het signaal vrij te bewegen. Als het je eerste keer verbinding maken met uw draadloze modem, kan uw Internet-provider moet u een Ethernet-kabel gebruiken tijdens het setup-proces.

Servicegebied

Omdat draadloze modems geen kabels gebruikt sluit, moet u binnen het servicegebied om het signaal. Tijdelijke uitval kunnen maken het onmogelijk voor uw computer verbinding maakt met de modem. Als u zich in een kelder of een gebouw met zeer dikke muren, kan het moeilijk zijn voor uw modem te halen van een signaal. Verplaatsen van de modem naar een plek in de buurt van een venster kan de verbinding verbeteren als u en uw PC om online te krijgen.